Yaptığı kültürel etkinliklerle herkesin beğenisini kazanan Keçiören Belediyesi, Aşıklar Şöleni geleneğini devam ettiriyor.
Dört yıldır süren Aşıklar Şöleni’ne Aşık Kul Nuri, Aşık İsmail Aladağlı, Aşık Muhlis Denizer, Aşık Zeki Erdali ve Aşık Mustafa Aydın gibi Türkiye’nin tanınmış aşıkları katılarak, çeşitli yörelerin ezgilerini ve türkülerini seslendiriyor. Aşıkların atışması ise izleyenlerin büyük beğenisini topluyor. Birbirlerine nükteli sözlerle seslenen sanatçılar, aşık geleneğinin en güzel örneklerini Keçiörenlilere sunuyorlar.
Aşıklık geleneğinin kültürel değerlerimizin önemli bir parçası olduğunu hatırlatan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, belediye olarak bu geleneği yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirterek, “Aşıklar sözü, kelimeyi bir sihir gibi kullanarak insanların kalplerine hitap ediyorlar. Bu önemli değerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için şölenlerimizi devam ettireceğiz. Bu anlamda sanata ve kültüre değer veren bir belediye anlayışı içerisinde, şehrimizde yaşayan insanların ruhlarının da beslenmesi gerektiğini düşünüyorum. Onu da kültür ve sanatla gerçekleştireceğiz” dedi.