Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 14.’üncüsü gerçekleştirilen Geleneksel Sünnet Şöleni’nde 78 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda belediyeye kayıt yaptıran 78 çocuğun sünnetleri geçtiğimiz günlerde doktorlar tarafından yapılarak tamamlanmıştı.

Şölende ilk olarak Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Yapılan duanın ve Akşehir Belediyesi Mehter Grubu’nun gösterisinin ardından bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Bu sene Akşehir Belediyesi olarak 14’ncüsünü düzenlediğimiz sünnet şölenimize Hoş geldiniz. 14 yıldır Akşehir Belediyesi olarak bu güzel merasimi heyecanlı bir şekilde tertip ediyoruz. Arkadaşlarımıza sordum 14 yıldır toplam 1095 tane yavrumuzun sünnetini gerçekleştirmişiz. Bu çok da azımsanmayacak bir rakam diye düşünüyorum. Önceki yıl 127 yavrumuzun sünnet merasimi ile 14 yıl içinde en büyük rekora ulaşmıştık. Bu senede 78 yavrumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Devlet Hastanemizin Başhekimi ve doktorları sünnetleri gerçekleştirdiler. Burada bulunan tüm çocuklarımız hastane ortamında sünnetleri gerçekleştirildi. Tekrar bu şölenimiz hayırlı uğurlu olsun. Bu yavrularımızın Allah inşallah büyük düğünlerini de göstersin. Onlar için biz çalışıyoruz. Onlar bizim geleceğimiz, Aziz Türk Milletimizin geleceği. Onlar varsa biz varız ve en büyük zenginliğimiz. Bütün dünyada ve Avrupa da en büyük lojistik gücümüz, kaynağımız. Onun için onlara ne kadar emek sarf etsek, onlara ne kadar gayret göstersek boşuna değil diyorum. Hepinize bu şölende bizleri ve bu yavrularımızı yalnız bırakmadığınız için şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından sünnet çocuklarına protokol üyelerince Akşehir Belediyesi’nin hediyesi olan kol saatleri ve balonlar ile Kızılay’ın hediye ettiği battaniyeler verildi. Daha sonra protokol üyeleriyle sünnet çocukları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Akşehir Belediyesi’nce hazırlattırılan yemek ikramının şölene katılanlara dağıtılmasının ardından sünnet çocukları ve aileleri çalan müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Sünnet çocukları ve aileleri için Hıdırlık Mesire Alanında gerçekleştirilen Sünnet Şölenine; Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, Belediye Meclis Üyeleri, bazı kamu kurum müdür ve amirleri, mahalle muhtarları, sünnet olan çocuklar ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.