Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, bölgesel halk danslarından derleme yapılarak hazırladığı koreografiyle Vanlıların beğenisini kazandı. Yaklaşık iki saat süren gösteri Van’ın yöresel halayı olan ’Şemmame’ye gelince izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Van Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı etkinlikleri kapsamında, sanat yönetmenliğini Mustafa Erdoğan’ın yaptığı Anadolu Ateşi Dans Topluluğu gösteri yaptı. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen gösteride Anadolu’nun bölgesel halk danslarından derleme yapılarak hazırlanan koreografiyi Vanlılar beğeni ile izledi. Yaklaşık iki saat süren Anadolu Ateşi gösterisi Van’ın yöresel halayı olan ’Şemmame’’de izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

“Gerçekten muhteşem bir gösteriydi”

Dans gösterisini başından sonuna kadar ilgiyle izleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, muhteşem bir gösteri izlediklerini söyleyerek "Tarih kenti medeniyetlere ev sahipliği yapmış Tuşba’dan, güneşin şehrinden, Van’dan hepinize iyi akşamlar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak, sizleri artık ünü ülkemizin sınırlarını aşan Anadolu Ateşi’ni ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Gerçekten muhteşem bir gösteriydi. Adeta nefesimizi tutarak izledik ve vaktin nasıl geçtiğini hiç anlamadık. Sizleri tekrar Van’a misafir etmek isteriz. Ekibinizle birlikte şahsınıza çok teşekkür ediyorum” dedi.