Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün ’Çalışma Hayatının Anlatıldığı’ bir gün olması için çalışma gösterdiklerini söyledi.
Türk yaptığı açıklamada, "1 Mayıs’ı çalışma hayatının problemlerinin anlatıldığı bir gün olarak kutlayalım diye çaba gösterdik. Çünkü, 350 bin ataması yapılmayan öğretmenin dertlerini anlatalım. Kamuda 900 bin taşeron çalıştığını konuşalım, Ülke nüfusunun yüzde 20’sini oluşturan genç işsizlerimizin durumlarını masaya yatıralım, çözüm arayalım.
1 Mayıs’ta 350 bin atanamayan öğretmenlerin feryadını, 779 bin meslek yüksek okulu mezununun KPSS ile hayata başlamak için neler çektiklerini ve bunun sonucunda da havanda su dövdüklerini anlatmak istiyoruz. Bunun yanı sıra 2 milyon lise mezununun KPSS sınavında, hayata tutunma çabalarını ve bu çabalar sonucunda ailelerinin bunalıma girmelerini bunları görmeyen siyasi politikaları dile getirmek istiyoruz. Hala 4/C gibi insanlık dışı istihdam edilen çalışanlarımızı dile getirmek istiyoruz. Garip gurebalara sahip çıkmayanları, onların dertleri ile dertlenmeyenleri, sözde laflarla kandırıldıklarını anlatmak istiyoruz" dedi.