Orhangazi Üniversitesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Erhan İçener, Nilüfer Koleji’nde verdiği Avrupa Birliği’ne katılım semineriyle öğrencilere adeta bir Avrupa serüveni yaşattı.

Yardımcı Doçent Erhan İçener, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecindeki 50 yıllık dönemi ele alarak geçmişten günümüze nasıl bir yol izlendiğini, ne kadar mesafe alındığını detaylı bir şekilde aktardı. İçener, öğrencilere aynı zamanda birçok Avrupalı siyasetçinin bu konu hakkındaki sözlerini tek tek irdeleyerek, siyasetçilerin bu süreçte nasıl bir rol oynadığını da gösterdi.

Avrupa’daki çeşitli gazetelerden derlediği karikatürlerle ilgi çeken Erhan İçener, bu karikatürlerin aslında Türkiye’nin üyeliğine karşı olan bakış açısının net bir şekilde gösterildiğini ifade etti. Erhan İçener, Türkiye’nin AB’ye kabul edilmesi halinde Avrupa Kıta’sında bulunmayan ülkelere ve müslüman ülkelere de bu kapının açılmasından Avrupa’nın endişe ettiğini ve bu süreçle ilgili ciddi kaygılar taşıdığını belirtti.

Öğrencilerin yönelttiği sorularla devam eden panelde, AB’ye üyelik olduğu takdirde ne kazanıp ne kaybedeceğimiz sorgulanarak, konu üzerinde uzun süre konuşuldu. Son olarak süreçle beraber oluşan önyargılara değinen Erhan İçener, kendisine sunulan çiçeği kabul ederek Nilüfer Koleji’ne bu ortamı hazırladığı için teşekkürlerini beyan etti.