Türk ilaç endüstrisinin öncü şirketlerinden Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, yeni dönem projelerini, gelecek yatırımlarını ve hedeflerini açıkladı. Cumhuriyet'le yaşıt olan şirket, 100. yılında bölgesel liderliği hedefliyor.

İnsan sağlığının yanı sıra tüm faaliyetlerini çevrenin korunmasına odaklanarak tamamen yenilenebilir enerji kullanımı ile gerçekleştiren Mustafa Nevzat, 90 yıllık yolculuğunda ulaştığı noktayı ve 100'ncü yılına yönelik hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Eczacı ve kimyager Prof. Mustafa Nevzat Pısak'ın 1923'te temelini attığı ve geçen yıl Amerikalı dünya devi biyoteknoloji şirketi Amgen ile güç birliği yapan şirket, Türkiye’deki başarılarını tüm dünyaya taşımayı hedefliyor. Üretiminin yüzde 20’sini ihraç eden ve kısa dönemde bu oranı yüzde 25’e, 100’ncü yılında ise 40 ülkedeki operasyonu ile ihracat oranını yüzde 50’ye çıkarmayı hedefleyen Mustafa Nevzat, teknoloji alanındaki yatırımları ile inovasyon liderliğine oynayacak.

“DÜNYA AÇILIMIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Türkiye Cumhuriyeti ile yaşıt bir Türk markası olan Mustafa Nevzat’ın eczacılık endüstrisinin gelişiminde ilk günden itibaren öncü bir rol üstlendiğini söyleyen Mustafa Nevzat İlaç Sanayii Genel Müdürü M. Levent Selamoğlu, “Bir ulusun yeniden doğduğu yıllarda başlayan yolculuğumuz süresince insan hayatının önemi, en sarsılmaz değerimiz olarak yerini korudu. Engin deneyimimiz, modern teknolojinin de desteği ile bugün Türkiye’de ve dünyanın en yüksek standartlarına sahip ilaç pazarlarına ihracat gerçekleştiriyoruz. Kuşağında fark yaratan bir kuruluş olarak, her geçen gün kendimizi yenileyerek pazardaki payımızı istikrarlı bir şekilde artırıyoruz. Son 5 yılda yakaladığımız çift haneli büyüme oranları ve geçtiğimiz yıl Amerikalı biyoteknoloji şirketi Amgen ile yaptığımız güç birliği ile önümüzdeki dönemde sektördeki ilklerimizi Türkiye ve bölge ülkelerde perçinleyeceğiz” dedi.

“2014 YATIRIMIN VE BÜYÜMENİN YILI OLACAK”

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi’nin 2012 yılında Amgen ile yaptığı güç birliği ile uluslararası arenadaki operasyonlar için önemli hedefler belirlediklerini söyleyen Selamoğlu, “Gerçekleşen güç birliği ile kendimize yeni stratejiler ve önemli hedefler belirledik. 30 ülkede gerçekleştirdiğimiz operasyonlarla üretimimizin yüzde 20’sini ihraç eder duruma ulaştık. Bu ataklar bizi ihracatta 40 milyon dolarlık gelire ulaştırdı. 2014 Mustafa Nevzat için yatırımın ve büyümenin yılı olacak. Yeni yılda öncelikli olarak teknoloji alanındaki yatırımlarımızı artıracağız. Bu teknoloji dönüşüm yatırımı AR-GE çalışmalarımızı hızlandıracak, yeni ürünlerimiz için önemli bir ivme kazandıracak. Amgen’in sektör tecrübesi ve teknolojisinden de yararlanarak, Türk ilaç sektöründe yenilikçilik alanında lider bir şirket olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“100’NCÜ YILIMIZDA ÜRETİMİN yüzde 50’SİNİ İHRAÇ EDECEĞİZ”

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii’nin 90 yıllık yolculuğunda birçok ilke imza attığını, FDA onayı ilk Türk ilaç üreticisi olarak bu ilkleri perçinlemek için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen M. Levent Selamoğlu, “Önümüzdeki 10 yıl için her ne kadar kendimize önemli hedefler belirlesek de, inovasyon odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. AR-GE, üretim, istihdam alanında gerçekleştireceğimiz yatırım ve ihracatta yeni açılımımızla 100’ncü yıl hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyoruz. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Afrika, Türki Cumhuriyetler, Irak, Körfez Ülkeleri, Cezayir ve Tunus’taki mevcut operasyonlarımız ve hedefimizdeki ülkelerle her yıl çift haneli büyüyüp, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlamayı planlıyoruz. 100’ncü yılımızda 40 ülkede gerçekleştireceğimiz operasyonlarla üretimimizin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Üretimimizi Türkiye’de olduğu gibi dünya genelinde de Mustafa Nevzat markası ile sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“TOPLAM GELİRİMİZ YÜZDE 10 ARTTI”

Türkiye’nin jeopolitik olarak bölgedeki iş merkezi olma potansiyeli her geçen gün kuvvetlendirdiğini belirten Amgen Rusya, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Rafael Fernandez ise, “Küreselleşmenin köprüsünü temsil edenler için ev sahibi ülke konumuna ulaşan Türkiye, son yıllarda çok sayıda yabancı yatırımcı çekerek, bölgesindeki avantajını her geçen gün artırıyor. Amgen olarak Türkiye'de ve yakın bölgelerdeki varlıklarımızı güçlendirmek için geçtiğimiz yıl Mustafa Nevzat ile önemli bir güç birliği yaptık. Şirket olarak kurulduğumuz günden itibaren faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlarda hastalara inovatif ilaçlar sunmak için çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz güç birliği, Mustafa Nevzat'ın çalışanları ve yönetim ekibiyle birlikte, Türkiye'de ve komşu bölgelerde şirketimizi yüksek kalite ve yenilikçi ilaçlarla büyüteceğiz” diye konuştu.

Toplantıda Amgen’in 2013 yılında gerçekleştirdiği operasyonları da değerlendiren Rafael Fernandez, yılın ilk üç çeyreğinde mükemmel bir çalışma performansı sergilediklerini ifade ederek, “Dünyanın en büyük bağımsız biyoteknoloji şirketi olarak, 2013 yılının üçüncü çeyreği için faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda önemli bir artış yakaladık. Toplam gelirimiz yüzde 10’luk bir artışla 4 milyar 748 milyon dolara yükseldi. Portföyümüzdeki güçlü performansımızla ürün satışlarımızı yüzde 11 arttırdık. Türkiye’de de etkileyici büyüme oranlarına ulaştık. Mustafa Nevzat ve Amgen birlikteliği; Türkiye’de benzersiz kabiliyetleri, bölgede ve diğer gelişmekte olan pazarlarda ise büyüme potansiyeli olan bir lider yaratacak. Amgen’in hedef ve kaynakları Türkiye’deki yatırımın sürekliliğini de sağlayacak” dedi.

90. YILINI COŞKUYLA KUTLUYOR

İlaç ve ilaç hammaddesi üreticisi olarak kurulan, gerçekleştirdiği çalışmalarla Türk ilaç endüstrisine öncülük eden Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, 90. yılını çeşitli konserlerle kutlamaya başladı. Genel sanat yönetmenliğini Murat Ali Aydın’ın üstlendiği, Oğuzhan Balcı yönetiminde Dilek Türkan ve Cihan Okan’ın solistliğinde bu proje özelinde bir araya gelen İstanbul Senfoni Orkestrası, İstanbul'dan sonra ikinci konserini 18 Kasım 2013 Pazartesi günü Congresium Ankara’da gerçekleştirecek.

Mustafa Nevzat İlaç Sanayii, Cumhuriyet ile yaşıt bir Türk markası oluşturmanın sevincini, konserlerin yanı sıra TEMA Vakfı iş birliği ile oluşturulan “Mustafa Nevzat 90. Yıl Hatıra Ormanı” ile de ölümsüzleştiriyor. Bu kapsamda İzmir Bayındır Bozdağ Hatıra Ormanı’na şirketin tüm paydaşları adına birer fidan dikildi.