Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen "Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı" törenle ziyarete açıldı.
Yozgat Fuar Alanında düzenlenen Tarım, Hayvancılık Teknoloji Fuarına Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, TSO Başkanı Metin Özışık, sivil toplum kuruluş temsilcileri çiftçiler ve firma temsilcileri katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını yapan Yozgat TSO Başkanı Metin Özışık, Yozgat’ın tek ihtisas fuarı olan Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarına 3 AK Parti ve 1 MHP milletvekilinden hiçbirisinin katılmamasına sitem etti. Özışık, her sene fuara katılımcı sayısının arttığını, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için fuarların çok önemli olduğunu belirterek, “Yozgat’ta bir tane fuar yapabiliyoruz. Bir ilin bir tane fuarı varsa vekillerin de bu fuara gelip sahip çıkması lazım. Ben parti gözetmeksizin katılım sağlamayan 4 vekilimize de sitemlerimi iletiyorum. Fuarımıza 182 firma katıldı. Geçen yıl 162 firma katılmıştı. İlk yaptığımız sene 100’ün altındaydı. Giderek büyüyoruz. Ziyaretçi sayısı ile birlikte Türkiye’nin en önemli üç tarım ve hayvancılık fuarından birisi olma yolunda ilerliyoruz. Çiftçimiz burada yeni makineler, yeni teknolojiler, yeni ürünler bulacaklar. Tarım teknolojisi ile çiftçiyi buluşturduk. Hedefimiz 100 bin ziyaretçi ve fuarımız pazar gününe kadar açık kalacak" dedi.
Daha sonra konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da, Yozgat’ın tarım açısından Türkiye’nin en önemli illerinden biri olduğuna ifade ederek, bu özelliğiyle tarım sektörünün Yozgat’ta gelişip, ilerlemesi gerektiğini vurguladı.
Eski Tarım Orman ve Köyişleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar’da Türkiye’de üretimi artırabilmek için hükumetlerin sanayiye büyük önem verdiğine değinerek, "Ama bilmemiz lazım ki, sanayiyi geliştirebilmek için tarımın ve tarımsal sanayinin gelişmesi gerekir. Tarım ve tarımsal sanayi gelişmeden sanayinin gelişmesi mümkün değildir. Geliştirmeye kalksanız bile temelsiz bir yapı gibi olur. Bu gün bütün dünyadaki ekonomik gelişmeler takip edildiğinde yeniden tarımın önemi bütün dünyada öne çıkmaktadır. Tarımın önemi yeniden anlaşılmaktadır. Türkiye’nin yeni tarım politikalarını, yeni gelişme politikalarını, yeni büyüme politikalarını çok akılcı bir şekilde geliştirmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’da yaptığı konuşmada bu yıl 6’ıncısı düzenlenen fuarın daha geliştiğini söyledi. Yozgat’ın tarım ve hayvancılık kenti olduğuna dikkat çeken Yazıcı: "Fuarda, güzel yeni icat edilip yapılan tarım aletleri var, geliştirilmiş makineler var. Tarımla ilgili yoğun bir ilgi var, biz de merak ettiğimiz konulara bakıyoruz, farklı teknolojiyle üretilmiş makinelere görüyoruz. Çiftçimiz her geçen gün fuara daha çok rağbet ediyor. Özellikle makineli tarım aletle rağbet görüyor. Girdileri düşürme noktasında geliştirilen makinelere çiftçilerimizin ilgisi büyük" diye konuştu.
Açılış sonrası Vali Yazıcı, Eski Bakan Lütfullah Kayalar, Belediye Başkanı Kazım Arslan, TSO Başkanı Metin Özışık ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kesip stantları tek tek ziyaret ederek, tarım, hayvancılık ve gıda üzerine sergilenen ürünleri inceledi.