Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Sneijder’in transferi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yarsuvat, Juventus’a ret cevabı verdiklerini belirtti.
Türk Telekom Arena’da Olağanüstü Divan Kurulu toplantısının sonrası açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Juventus’a gideceği iddia edilen Sneijder hakkında açıklamalarda bulundu. Yarsuvat, "Onlara ret cevabı verdik. Zaten bu konuda da bir talep gelmedi. En son kararı verecek olan benim, demek ki konu olgunlaşmadığı için bana intikal etmedi. Eğer çok iyi şartlar olursa, 50 milyon Euro verirlerse niye vermeyeyim" ifadelerinde bulundu.
“TEKNİK ADAMIN İŞİNE KARIŞMAM”
Şampiyonluk yarışı hakkında ise başkan Yarsuvat, "Galatasaray başkanı olarak tabi ki ne cevap vereceğimi bildiğiniz soruları sormayın. Başarısız mı olacağım diyeceğim. Tabi ki şampiyon olmak istiyoruz. Başarı kriterimiz birinci olmaktır. Ben teknik adam değilim. Benim görevim hocamızın bizden istediklerinin olup olmayacağına karar vermektir. Teknik adamın işine karışmam" şeklinde konuştu.
“DEVLETİN BAŞI OLDUĞU İÇİN GİTMEK ZORUNDAYIZ”
Yarsuvat, sarı-kırmızılıların Cumhurbaşkanlığı Sarayı ziyaretini ve taraftarlardan gelen tepkileri de değerlendirerek, "Bize Cumhurbaşkanı’ndan davet gelmedi. Gelirse devletin başı olduğu için gitmek zorundayız. Davete icabet ederiz. Taraftarların Anıtkabir’e yapacağı ziyarette iki yönetici arkadaşımız taraftarlarla birlikte hareket edecek" diye konuştu.
“KADROMUZA EN İYİ OYUNCULARI ALMALIYIZ”
Duygun Yarsuvat, yabancı oyuncu kuralı ile ilgili ise, "Herkes bu olaya eleştirmek için baktı ama ben bakmıyorum. Yeni kuralı genç oyuncuların yetişmesi için bir fırsat olarak görüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile oynadığımız zaman biz 5 yabancı oyuncu ile mücadele ediyoruz. Onlar ise 11’i de yabancı ülkelerden oluşan oyuncular ile mücadele ediyorlar. Kadrolarında bir tane bile İngiliz oyuncu bulunmuyor. Böyle bir ortamda bizden başarı bekleniyordu ama bu olmazdı ve sonuçta değiştirdiler. Bunun için kadromuza en iyi oyuncuları almak zorundayız. Türk oyuncuların da yetişmesi için teşvikler var. Futbol piyasasına da etki yapacaktır. Yerli oyuncuların fiyatları biraz düşecektir" dedi.