Düzce’de okulların deprem tahkikatının yapılabilmesi için İl Genel Meclisinin Özel İdare Bütçesinden 66 bin lira ayrıldı.

Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı İbrahim Canbolat tarafından meclise sunuldu. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Komisyonumuzun 11 Kasım 2013 tarihinde arasında yapmış olduğu araştırma ve inceleme neticesinde Deprem tahkiki ve performans analizlerinin güçlendirilmesinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü Bütçesi altında Optik Okuyucu Soru Kitapçığı Basımı Projesi’nde bulunan 66 bin 156 TL’nin İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü Bütçesi altında bulunan okulların bakım ve onarım Kalemi’ne aktarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

Yığılca İlçe Özel İdare Müdürlüğünün bütçesinde atıl vaziyette duran 10 bin 500 lira Kaynaşlı, Gümüşova ve Gölyaka İlçe Özel İdarelerinde görevli memurların maaşlarının ödenmesi için kullanılacak.

Konu İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları 10.birleşiminde gündeme geldi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Canbolat tarafından meclise sunulan raporda ödeneğin dağılımı ile ilgili şu detaylara yer verildi; “Komisyonumuzun 11 Kasım tarihinde yapmış olduğu araştırma ve inceleme neticesinde Yılsonuna kadar ödenekleri yetmeyeceği anlaşıldığından, Yığılca İlçe Özel İdare Müdürlüğü Memurların Temel Maaşları Kalemi’nde bulunan 10 bin 500 TL ödeneğin, 2 bin 500 TL’sinin Kaynaşlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü İşçi Maaşları Kalemi’ne 500 TL’sinin Kaynaşlı İlçe Özel İdare Müdürlüğü İşçilerin SGK Pirim Ödemeleri Kalemi’ne, 6 bin TL’sinin Gölyaka ilçe Özel İdare Müdürlüğü İşçi Maaşları Kalemi’ne ve bin 500 TL’nin Gümüşova İlçe Özel Müdürlüğü Memur Maaşları Kalemine İşçi Maaşları Kalemi’ne aktarılması komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonunun D-100 Karayolu Üçköprü mevki ile ilgili hazırladığı raporda yol üzerinde bir kavşak olması gerektiği belirtildi.

Komisyon raporunda restorasyonu yapılan alt geçitlerin kazaları önemli oranda engelleyeceği, ancak bir kavşak olmayışının sıkıntı yaratabileceği belirtilerek “D-100 Karayolu’ndan karşıdan karşıya yaya geçişlerinin yeniden restorasyonu yapılan alt geçit ile sağlandığı, yayaların burayı kullanmalarının hiç bir sakıncasının olmadığı ve yaya trafik kazalarının önüne bu alt geçit ile geçileceği görüldü. Köyümüzde asıl büyük sorunun araç geçişini sağlayacak kavşağın olmaması olduğu komisyonlarımızca tespit edildi. Tespit edilen bu sorun için ise yapacağımız araştırma ve incelemelerin uzun süreceğinden, çalışmalarımız tamamlandığında konunun tekrar İl Genel Meclisi gündemine alınması komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.