İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, denize düşen vatandaşların yardımına koşarak hayatlarını kurtaran İSPARK personelini makamında ağırlayarak tebrik etti.
Kent genelinde günde 200 bin kişiye hizmet veren İSPARK personeli, her anlamda vatandaşların yardımına koşuyor. Hastane acil servislerinde ücretsiz vale hizmeti vererek hastaların taşınmasında yardımcı olan personel vatandaşların hayatını da kurtarıyor. Otopark alanlarına yakın noktalarda istenmeyen kaza gibi durumlarda saha şefleri ve personel hızlı çalışmalarla hayat kurtaracak yardımda bulunuyor. Denize düşen vatandaşların yardımına koşarak hayatlarını kurtaran İSPARK personellerini makamında ağırlayan İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, kahraman personele plaket takdim etti.
Kent genelinde “güvenle park güler yüzle” hizmet sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini belirten Genel Müdür Mehmet Çevik, “İstanbul’u ve İstanbulluları seviyoruz, değer veriyoruz. Personellerimizin her anlamda vatandaşlarımızın yardımına koşması bizi mutlu ediyor. Her personelimiz gönüllü ilk yardıma koşacak özveriye sahip. Geçen gün ve önceki yıllarda vatandaşlarımızın hayatını kurtaran personellerimiz Savaş Çap ve İdris Adıyaman’ı tebrik ediyorum” dedi.
İSPARK GÖREVLİLERİ DENİZDEN ÇIKARDI
Geçen günlerde Sarıyer Tarabya sahilinde aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, yanında oturan kardeşiyle birlikte denize uçtu. Bölgede görev yapan İSPARK personeli Savaş Çap başta olmak üzere vatandaşların yardımıyla denize düşen iki kişi kurtarıldı.
Bölgede görev yapan İSPARK personeli Savaş Çap aracın denize düşmesinin hemen ardından yardıma koştu ve bölgedeki vatandaşlara haber verdi. Çap’ın uzattığı balık kovasının ipine tutunarak sahile çıkan kazazede iki kardeş İstinye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kazazede kardeşler hayati tehlikeyi atlattı.
BALIK KOVASININ İPİNE TUTUNDULAR
Denize düşen ağabey ve kardeşi balık kovası ipi ile hayata tutunduran İSPARK görevlisi Savaş Çap, “Sahilde arabaları park ettiriyordum. Güm diye bir ses duydum. Bir de baktım denizde bir araç yüzüyor. Araç içinden iki kişi çıktı. Sahile doğru yüzüyorlardı. Otele bağırdım. Sonra balık kovasını denize attım. Arkadaşlar ipe tutundu. Otelden yardıma gelen arkadaşlarla kazazedeleri denizden çıkardık” dedi.
KARAKÖY İSKELEDE VATANDAŞI SUDAN ÇIKARTTI
Geçen yıllarda yaşanan benzer olayda denize düşen bir vatandaşın yardımına yine İSPARK personelleri koştu.
Karaköy iskelesinde denize düşen bir vatandaş, İSPARK’ın motorize denetmeni İdris Adıyaman tarafından boğulmaktan kurtarıldı. Karaköy İskelesinde aracını parkeden ismi öğrenilemeyen bir şahıs dengesini kaybederek denize düştü. Yüzme bilmediği öğrenilen ve boğulmak üzere olan şahsı İSPARK’ın motorize denetmeni İdris Adıyaman elbiseleriyle denize atlayarak kurtardı. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan şahıs hayatı tehlikeyi atlatarak yaşama döndü.
Örnek davranışıyla insanlık dersi veren İSPARK personeli İdris Adıyaman, “Şahsın denize düşüp çırpındığını görünce yüzme bilmediğini anladım. Tereddütsüz denize atlayarak bariyerlere çektim ve etrafa toplanan insanların yardımıyla karaya çıkarttım. İnsanlık görevimdi” diye konuştu.