Her fırsatta mahalle toplantıları yaparak vatandaşlarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu kez de Roman vatandaşlarla buluştu.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta, katılımcı demokrasi anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle toplantılarını bu kez İkiçeşmelik semtinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sürdürdü. Buluşmaya CHP’nin İzmir’deki Roman Milletvekili Adayı Özcan Purçu ile CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da katıldı. Başkan Pekdaş toplantının yapılacağı kahvehaneye gelişi sırasında, Roman kadınlar tarafından kapıda ilgiyle karşılandı. İzmir’e özgü lezzet olan boyoz yumurtadan oluşan kahvaltının ardından vatandaşların taleplerini dinleyen Pekdaş, İzmir’in en yoğun Roman nüfusuna sahip mahallelerinin Konak’ta yer aldığına dikkat çekti.
Konuşmasında sık sık birliktelik vurgusu yapan Pekdaş, güzellikleri birlikte paylaşacakları gibi sorunları da birlikte çözeceklerini dile getirdi. Başkan Pekdaş, “Neye ihtiyacımız var, neleri nasıl tamamlayabiliriz, neler yapabiliriz birlikte karar vereceğiz. Benim bir yılım bitti. Bu bir yıl belediyede yeni bir yapılanma dönemiydi. Yeni arkadaşlarımızla yeni bir örgütlenme sistemi oluşturduk. Bundan sonra daha sık biraraya geleceğiz, birlikte gezeceğiz, birbirimizin derdine deva olacağız. Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Çok çok eğlenceğiz, çok çok sorun çözeceğiz. Daha iyi günler bizi bekliyor” dedi.
ROMANLARIN ABLASI
CHP İzmir 1. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Purçu da, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir devrim yaparak, bir ayıbı ortadan kaldırdığını söyledi. 7 Haziran seçimlerinin Romanlar için bir milat olduğunu dile getiren Purçu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da teşekkür etti. Pekdaş’ın kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklayan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Purçu, “Pek çok yer gezdim ama ben Sema Başkan’ım gibi bir başkan görmedim. Romanların ablası. Kendisi herzaman yanımızda oldu. Buradan birkez daha teşekkür ediyorum. Böyle bir başkan başka yerde yok” diye konuştu.
CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ise, konuşmasında Romanların mecliste temsil edileceğini, bunun Türkiye için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından mahalle sakinleri sırayla söz alarak sıkıntılarını ve taleplerini dile getirdi. Başkan Pekdaş, aktarılan sorunları tek tek not alarak gereken çözümlerin en kısa zamanda yapılacağını belirtti.