Adana’nın Aladağ ilçesindeki Kasımlı Barajı ve sulaması kapsamında 9 bin dekar zirai arazi su ile buluşacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, DSİ olarak son 14 yılda Adana’da 10 baraj ve 1 gölet inşa ettiklerini belirterek, “530 bin dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 400 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 53 derenin ıslahını tamamladık” dedi.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen GÖLSU projesi kapsamında Adana’nın da nasibini aldığını ifade eden Acu, ’’Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Adana-Aladağ Kasımlı Barajı ve Sulaması İnşaatı tamamlandığında 8 bin 900 dekar arazinin sulanması sağlanacak” diye konuştu.

Projede ulaşım yolları, memba batardosu, derivasyon dipsavakkonduvisi, plinth betonu, 898 kotuna kadar baraj gövdesi, dolusavak yapısı enerji kırıcı kanalı ve borulu şebeke hattının 3 bin 180 metre CTP boru döşenmesi imalatlarının tamamlandığını kaydeden Acu, "Projede kalan baraj gövdesi, dolusavak, borulu şebeke imalatları en kısa zamanda tamamlanacak. Projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır” dedi.