Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan model uçak F3J şampiyonlarına ödül verdi. Atılgan, "Gençleri kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli araçlarından biri bu tür aktivitelerin, faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılmasıdır ve toplumda daha geniş kesimlere ulaşmasıdır" dedi.

Atılgan, Türk Hava Kurumu’nda düzenlenen törenle 16-22 Temmuz’da Slovakya’da Avrupa Şampiyonu olan model uçak F3J Milli Takımına ödüllerini verdi. Atılgan, model uçak milli takımının 13 ülke arasından şampiyon olduğunu hatırlatarak, "Şampiyon olan Kıbrıs Federasyonu. Türk Hava Kurumunun bir parçası gibi çalışan Kıbrıs Federasyonu’ndaki arkadaşlarımızı kutluyorum. Önemli bir başarıdır. Model uçak yarışmalarının alt dalı gibi olan F3J yarışması, Avrupa’daki birçok ülke tarafından yoğun olarak katılımın olduğu şampiyonadır. 1929’dan beri Uluslararası Hava Sporları (FAI) yetkili temsilcisi veya milli otorite olarak Türk Hava Kurumudur. Kıbrıs Federasyonu dediğimiz arkadaşlarımız da Türk Hava Kurumu bünyesinden Avrupa veya Dünya Şampiyonalarına katılmaktadır. 16-22 Temmuz tarihlerinde Slovakya-Martin’de yapılan bu yarışmada arkadaşlarımız büyük bir başarı alarak geldiler. Avrupa Şampiyonasında ve Dünya Şampiyonasında birinci, ikinci ve üçüncü olan ekipleri ödüllendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Hava sporlarının birçok alanında Türk Hava Kurumunun önderliğinde daha birçok başarıya imza atılacağını söyleyen Atılgan, "Türk Hava Kurumunun 22 aydır yönetimindeyiz. Yönetimimiz, Türk Hava Kurumunun varlık sebebi olan ve kuruluş sebeplerinin başında gelen hava sporları alanında ciddi yatırımlar yapmaktadır. Birçok alandaki duran faaliyetlerimizi yeniden canlandırdık. Bu faaliyetler, Türkiye’nin birçok yerinde yaptığımız gibi, yoğun olarak Eskişehir’deki İnönü kampımızda Mayıs ayından beri devam etmektedir. Şu anda da birçok faaliyetimiz yürütülmektedir. Ayrıca model uçak kurslarımız Türkiye’nin her yerinde yapılmaktadır. Model uçakla ilgili bir çok faaliyeti Kıbrıs Federasyonu’ndaki arkadaşlarımız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yoğun olarak yapmaktadır. Havacılık insanlığın gelişiminin peak (zirve) noktasıdır. Bu alandaki faaliyetler gençlerin ilgisini çekmektedir. Gençliği kötü alışkanlıklardan korumanın en önemli araçlarından biri bu tür aktivitelerin, faaliyetlerin daha da yaygınlaştırılmasıdır ve toplumda daha geniş kesimlere ulaşmasıdır. İnanıyorum ki, devletimizi yönetenlerin yardımları ve koordinatörlüğünde bu tür aktiviteler artacaktır. Devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonunun büyüklüğü burada görülmektedir. Cumhuriyeti kurduktan 15 ay sonra Türk Hava Kurumuna yüklediği misyonun ne kadar büyük misyon olduğunu bir kez daha görüyoruz’" dedi.

Atılgan, model uçak F3J Avrupa Şampiyonları Mehmet Serden, Erel Cankan ve Salahi Tezel’e berat verdi ve cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Ayrıca Atılgan, yardımcı sporculara da berat takdim etti.