Sivasspor’un başarıları yurtdışında da taraftar ve hayran kitlesini artırıyor. Almanya'nın Nürnberg kentinde yaşayan ve Sivassporlu taraftarlarca kendisine ‘Alman Yiğido’ lakabı takılan Hotz, 1967 Sivasspor Genç Taraftarlar Derneğinin davetlisi olarak Bursaspor maçını izlemek amacıyla Sivas'a geldi.

Sivas Nuri Demirağ Havaalanında Sivasspor taraftarları tarafından karşılanan Jürgen Hotz, bir müddet şehri gezdikten sonra Spor Toto Süper Ligde oynanan Sivasspor- Bursaspor karşılaşmasını izlemek üzere 4 Eylül Stadına geldi. Jürgen Hotz karşılaşmayı burada Sivasspor'lu taraftarlar ile birlikte izledi.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde yaşayan 47 yaşındaki Alman Jürgen Hotz Sivas’a gelerek, Paşafabrikasını gezdi.

Paşafabrikası hakkında düşüncelerini dile getiren Alman Jürgen Hotz, şunları söyledi:

“Tren yolundan çıkartılan traverslerin burada kullanılması çok hoşuma gitti. Boş yere para verilmemiş, tahtalar kullanılmış. Çok güzel bir oturma yeri, insanların buraya gelip dinlenme, piknik yapma yeri olarak çok mükemmel. Almanya’da böyle bir şey görmedim. Orada park var ama böyle şelaleli, köprülü değil. Bunların yapılması farklı bir görünüm sergilemiş. Çok güzel, orijinal olmuş. Çok eski tarihi şeyleri canlandırmışlar. Çok güzel bir manzara, her şey çok güzel Sivas’ta böyle bir yerin olması çok mükemmel. Başka yerde bu tahtaları atarlar burada ne kadar güzel kullanmışlar, tabiatı devam ettirmişler. Suyun akıntılı bir şekilde verilmesi, şelaleler burayı şenlendirmiş. Özellikle Sivas halkı böyle bir yere sahip oldukları için Belediye Başkanına teşekkür etmeli” dedi.