Siyer Temalı 2015 Erzurum Kitap Günleri’nde ‘Erzurum Naat Şiirleri Gecesi’ düzenlendi. Türkiye yazarlar Birliği Erzurum Şubesi’nin katkılarıyla gerçekleşen Erzurum Naat Şiirleri Gecesi’ne Türkiye’nin tanınmış şairlerinden Bahaettin Karakoç, Prof. Dr. Nurullah Genç, Doç. Dr. Rıdvan Canım da katıldı.
Erzurumlu Şair Mehmet Yaşar Genç’in sunuyla gerçekleştirilen “Naat Şiirleri” programının açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, naat yazmanın, bir şairin kaleminin ve zihninin en büyük kârı olduğuna inandığını ifade ederek, “Erzurum’da ilk defa gerçekleştirilen Naat Şiirleri Şöleni’ne katılan bütün yürekli dostları selamlıyoruz.” dedi. Naat geleneğinin İslam’ın ilk yıllarından itibaren oluştuğunu belirten İspirli, ‘Peygamber Şairi’ olarak tanınmış olan Hassan Bin Sabit (r.a)’ın naat türünün ilk başarılı örneklerini sunduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Erzurum Kitap Günleri’nin, Erzurum’da yazan, okuyan, derdi olan, kültürel mirasa ve şehrin manevi dokusuna temas eden herkesin umutlarını artırdığını söyleyen İspirli, “Şehirlerin; asfalt, yol, kaldırım ve binadan müteşekkil olmadığına inanan bir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu bir yıl gibi kısa bir zamanda herkese gösteren Sayın Mehmet Sekmen’e ve programda emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
Erzurum Naat Şiirleri Gecesi’nde şairler Bahaettin Karakoç (Kahramanmaraş), Nurullah Genç (İstanbul), Ömer Ekinci Micingirt (Bursa), Ahmet Efe (İstanbul), Şeref Akbaba (İstanbul), Recep Garip (İstanbul), Yasin Mortaş (Kahramanmaraş), Eyüp Azlal (Şanlı Urfa) ile Erzurum’dan Murat Ertaş, Harun Kazan, Reşat Coşkun ve Yaşar Bayar kendi eserleri olan naat şiirlerini seslendirdiler. 85 yaşındaki, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 1986 yılında ’Yılın Şairi’ seçilen ve 1991 yılında Diyanet Vakfı’nca düzenlenen “Münacaat Yarışması”nda ‘Beyaz Dilekçe’ isimli şiiriyle birincilik kazanan Kahramanmaraşlı Bahaettin Karakoç programa ayrı bir renk kattı. İlerlemiş yaşına rağmen sahneye çıkarak ‘Beyaz Dilekçe’ isimli eserini okuyan ak saçlı üstat Bahaettin Karakoç, programa katılan izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Programın son şairi olarak, ‘Yağmur’ şairi Prof. Dr. Nurullah Genç sahneye çıktı. Peygamber Efendimiz için yazdığı ‘Yağmur’ şiiri ile gönüllerde taht kuran ve ‘Naat Yarışması’nda birincilik ödülü alan Prof. Dr. Nurullah Genç, seyircilerin yoğun alkışları arasında seslendirdiği ‘Yağmur’ şiiriyle sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.