DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Akçakoca'da balıkçıların yüzü levrekle güldü. 

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'de yaşanan fırtınanın ardından balıkçıların denize açıldığını söyledi.

Önemli miktarda levrek avlandığını dile getiren Karakaş, "Bu, levrek avcılığı konusunda olması gereken bir zamandı. Levrek iyi av verdi. 8-10 kiloluk hatta 14 kilograma kadar, uzun yıllardır görmediğimiz levrek gördük. Şu anda iyi miktarda çıkıyor. Havalar böyle oldukça da levrek tutulacaktır" dedi. 

Denizde avcılığın zayıf seyrettiğini vurgulayan Karakaş, "Mesela hamsi, istavrit yok. Denizden çıkan balık, çok olmamakla birlikte yetecek kadar mezgit, barbun balığı. Kalkan tek tük çıkmaya başladı" ifadesini kullandı.

Mustafa Karakaş, bu yıl Karadeniz genelinde hamsi azlığı olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Söz konusu olan hamsi avcılığı Karadeniz'in tüm şeridinde çok zayıf. İhtiyacı karşılamayacak derecede avlanma oldu. Son zamanlarda Gürcistan tarafında tutularak Türkiye'de pazarladılar. Bu pazarlama, ihtiyacı bir nebze karşıladı. Çok da eksik kalmadı."

Öte yandan Akçakoca tezgahlarında mezgitin kilogramı 5 ila 10, barbunun kilogramı 10 ila 30, hamsinin kilogramı 8 ila 10, levreğin tanesi 7 liradan alıcı buldu.