Genç Memur-Sen, son günlerde artış gösteren terör ve üniversite öğrencilerinin karıştığı olayları ’kitap okuma eylemi’ ile protesto etti. Eylemde topluca kitap okuyan sendika üyeleri, üniversite öğrencilerine birlik çağrısında bulundu. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Merkez Kampüsü önünde toplanan Genç Memur-Sen üyeleri, artış gösteren terör olayları ile üniversite öğrencilerinin karıştığı olayları kitap okuma eylemi ile protesto etti. Grup, yaklaşan seçim öncesinde birlik mesajı vererek, provakatif eylemler yerine okumanın önemine dikkat çekmek için hep birlikte kitap okudu. Eylemin ardından bir açıklama yapan Genç Memur-Sen Üniversite Komisyon Başkanı Burak Gök, “Bugün burada söz söylemek yerine gürültü çıkarmayı tercih edenlere, ilmin birleştiriciliğini ve irfanın aydınlık iklimini idrak edemeyenlere, şiddeti bir yöntem, kavgayı çıkar yol zannedenlere karşı üniversitelerimizin ilim ve irfan yuvaları olduğunu, farklılıklarımızın zenginlik ve ülkemiz için manevi bir sermaye olduğunu hatırlatmak ve onları dünyanın en anlamlı, en birleştirici eylemine davet etmek için toplandık” dedi.
“KARANLIK ELLERİN PLANLARINI BOZMAK İÇİN BURADAYIZ”
Terör olaylarına karşı birlik mesajı veren Gök, “Üniversiteli gençliği suni ayrımlarla kamplaştırmak, aralarına siyasi fay hatları döşeyerek bilim ortamını ifsat etmek, gençleri şiddet ve terör dalgasının dinamik gücü olarak kullanmak için kolları sıvayan karanlık şer odaklarına karşı ‘ortak’ bir ses vermek, konuya gereken toplumsal duyarlılığı sağlamak için bugün harekete geçmiş bulunuyoruz. Eski Türkiye’nin ideolojik saplantılı ellerinin karanlık planlarını bozmak için buradayız. Ülkeyi kaos eylemleriyle istikrarsızlaştırarak, kardeşlik iklimini bozarak kavgadan siyasi çıkar sağlamak isteyenlere tepkimizi göstermek için buradayız. Gençlerin senaryosu karanlık mahfillerde yazılan oyunlara gelmeyeceğini haykırmak için buradayız. Tüm siyasi provokasyonlara, sosyal manipülasyonlara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığımızı muhafaza etmekte kararlı olduğumuzu göstermek için buradayız. Üniversitelerimiz ilmi kaygıların, insani değerlerin hayat bulduğu, irfanın ve hikmetin peşinde koşan çağın şuurlu ve erdemli gençliğin yuvası olmalıdır demek için buradayız. Ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı şehit edenleri kınamak, maşa örgütlerin eliyle tezgahlanan bu alçak saldırıların milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyeceğini, milletin irfanının tüm karanlığı aydınlatacağını deklare etmek için buradayız” diye konuştu.
“TÜM GENÇLERİMİZE BİRLİK OLMA ÇAĞRISI YAPIYORUZ”
Gök, “Bugün tüm Türkiye’de meydanlardayız. Çünkü üniversite gençliğinin içine çekilmek istendiği tuzağa karşı onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu şiddet sarmalından uzaklaşmak için gençliğimizi kitap okumaya, karanlığa karşı bir mum yakmaya davet ediyoruz. Buradan STK’larımızın, öğrenci kulüp ve konseylerimizin sesini değil fikrini yükselt diyerek tüm gençlerimize birlik olma çağrısı yapıyoruz” dedi.
Grup, yapılan okuma etkinliği ve basın açıklamasının ardından dağıldı.