Kısa adı SAMİMDER açılımı ise SAMSUN İMAM HATİP LİSESİ MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ.
Geçtiğimiz pazar günü merkez imam hatip lisesinin bahçesinde tertiplenmiş olan PİLAV GÜNÜ'ne davetli olduk davete icabet ettik. 
Geleneksel hale getirilen bu buluşma her yıl yapılıyor ve bir sınıfta bir sırada öğrencilik yıllarını birlikte geçirmiş insanları bir araya getiriyor. Hatta 10 yıldır birbirini görmemiş insanlar, bu vesileyle bir araya gelebilmiş oldu.
Şahsım da okulun mezun ve mensubu sayılırım. Gerçi ben 1979 Çarşamba Lisesi mezunuyum. Ancak 1983-1984 öğretim yılında Samsun İmam Hatip Lisesi'nden fark dersleri vererek formasyon aldım ve Diyanet teşkilatında göreve başladım.
Samsun İmam Hatip Lisesi, binlerce imam hatip ve ilahiyatçıyı bünyesinden çakarmış nadir okullardan birisidir. Yetişen mezunlar ülke hizmetinde etkin görevler almışlardır.
Samsun İmam Hatip Lisesi, ülkemizin markalaşmış okullarından birisi olma özelliğini uzun yıllar muhafaza etmiş bir okuldur. Bu seviyelere gelmesinde okul müdürü emektar idareci merhum REMZİ YAVUZ hocamızın ve ekibinin rolü büyüktür. Vefat edenlere ALAH'TAN RAHMET DİLİYORUM.
Okulun sıkıntılı dönemlerinin ( 28 Şubat kararları )müdür ise halen hayatta olan MEHMET DEDE Beyi de burada anmadan geçemeyeceğim. Çok sıkıntılar ile görevi yürüttüğünün şahidiyim.
Mevsim sıcaklarının da etkisiyle katılımın istenilen düzeyde olmadığını söyleyebilirim. Hastalık mazeretiyle ve başka mazeretler ile gelemeyenler de olmuştur.
Aynı zamanda okul mezunları olan ÇİÇEĞİ BURNUNDA MİLLETVEKİLİMİZ AV. ERSAN AKSU ve CANK BELEDİYE BAŞKANIMIZ katılım sağladı bir süre arkadaşları ile sohbet etti. Arkadaşlarını onore etmiş oldular...
SAMMDER yönetimi pırlanta diyebileceğim samimi arkadaşlardan oluşmuş durumda. Başkan MEHMET KOZAL BAŞTA OLMAK ÜZERE  MUHİTTİN OYTUN VE KADİR YALNIZ  kardeşlerimi samimi bir gayret içinde gördüm. Başarılarının devamını diliyorum...