Yenilik: daha kullanışlı, daha elverişli veya faydalı olaylara yönelik değişimleri veya durumları getirmektir.   Yeniliklere açık olmak ise tüm bunları hayat uyarlamak, monotonluktan uzaklaşmayı beraberinde getirmektedir.

İnsanların kullandığı nesne veya objeler, bir iş yaparken uyguladığı yöntem ve teknikler, zamanını geçirdiği insanlar veya eylemler her zaman için sabit olmamalı ayrıca gerektiğinde değişmelidir. Kimileri vardır ki eskiye körü körüne bağlı olmaktadırlar. Bunun yerine yenisini koymayı asla düşünmeyip alıştığı şekilde yaşamaya devam eder. Aynı davranışları sergilemeye, sabit yol ve yöntemleri uygulamaya ve alışageldikleri bir hayatı sürmeye devam ederler. Yeniliğe eskiye nazaran daha faydalı olsa bile alıp onu kullanmak istememekteler. Çünkü böyle kişiler, daima hayata çok dar bir pencereden bakarlar. Bulunduğu çevrenin  dışına çıkmak istememekle birlikte dışlanabileceklerini düşünüp kendilerince yeni bahaneler üretirler. 

Aksine İnsanlar faydalı, güzel ve kendimi geliştirebileceği  her yeniliğe karşı olumlu olmalıdır. Sıradanlıktan uzaklaşmak ve yeniye doğru adımlar atmak her zaman hayatı daha anlamlı hale getirir.