Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında açıklamalarda bulunan Türkiye'nin en genç Genel Başkanı Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal,  "Samsun'un bizim geleneğimize verdiği destek bu gelenek içerisinde fark koymuş, Samsun'u çok etkili bir biçimde temsil etmiştir" dedi.

"SAMSUN BELİRLEYİCİ OLMUŞTUR"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kanal S ekranlarında, Samsun Medya Grubu Genel Koordinatörü Barış İpek'in sunduğu 'Çizgi Üstü' programına katıldı. Çarpıcı açıklamalarda bulunan Uysal, Samsun'un Demokrat Parti siyasi tarihindeki önemine dikkat çekti. Uysal, "Samsun'un siyasi refleksleri Demokrat Parti ve ülke için çok belirleyici olmuştur. Elbette Menderes'ten, Demiral'a, Özal'a Samsun'un bizim geleneğimize verdiği destek bu gelenek içerisinde fark koymuş, Samsun'u çok etkili şekilde temsil etmiştir. Bakanları, Doğan Kitaplı'sından, Nafiz Bey'e Hüseyin Özal Bey'e, hepsini rahmetle yad edelim" dedi. 

"SAMSUN REFERANS OLACAK"

Uysal, açıklamasının devamında, "Değişen Türkiye'nin şartları var. Bu değişim içerisinde Samsun bir yandan göç alırken bir yandan da göç veriyor. Bizim tercih ettiğimiz siyasi  iktisadi politikaların Samsun'a, Türkiye'nin her yerine olduğu gibi büyük yansımaları kamu iştiraklerinden başlayarak. Yaşanan iktisadi bir dönüşüm adı altında maalesef 80 yıllık cumhuriyetin tarım başta olmak üzere bütün iktisadi yapısı tasfiye edildiği için, elbette buralarda bunların Tekel başta olmak üzere çok önemli etkileri var. O açıdan değişen, değişimin hızının çok arttığı bir dönemdeyiz. Elbette Türkiye ile ilgili hayallerimiz var. Dün nereden geldiğimizi biliyoruz. Bu çizgi içerisinde de, Samsun'un önümüzdeki süreçte çok referans olacağını, varlığı ile siyasetteki katkısı ile önemli bir nokta olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı

"CESARETİN ŞEHRİ"

İpek'in "Samsun değince aklınıza ilk ne geliyor?" sorusuna Uysal, "Samsunspor'dan tutalım, Hasbi Menteşoğulları'ndan, Tanju Çolak'ına, acı kaza da geliyor. Atatürk geliyor tabii. Tüylerim diken diken olur. 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Büyük Atatürk harekete geçtiğinde, Bandırma Vapuru'nda Kız Kulesi açıklarında İngilizler mühimmat ve silah araması yapmak istiyorlar. Atatürk müsaade ediyor. Bugün de bizler için kılavuz olacak bir sözü vardır; Büyük Atatürk'ün, "Onlar zannediyorlar ki, biz Samsun'a Anadolu'ya mühimmat ve silah taşıyoruz. Oysa bilmiyorlar ki silah ve mühimmattan daha önemli bir şey taşıyoruz. Cesaret ve irade taşıyoruz" demiştir. Samsun hep hafızamızda o cesaretin, o iradenin bir ete, kemiğe bürünmüş hali olarak, kademe kademe Kurtuluş Savaşı, arkasına Cumhuriyet, bu gelişim çizgisi içerisinde önemli bir milat olarak yer buluyor" yanıtını verdi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.