Kuşadası’nda son iki gün içerisinde bir sitede 10 kedinin zehirlenmesi üzerine hayvanseverler ayaklandı.
Kedilerin zehirlenmesine tepki gösteren hayvanseverler, KİTAŞ Adalıoğlu sitesinde eylem yaptı. Hayvanseverler sorumluların bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, site yönetimi de benzer olayların yaşanmaması için siteye kamera sistemi kurulması kararı aldı.
Edinilen bilgiye göre, Kuşadası’nda otogarın bitişiğindeki Kitaş Adalıoğlu Sitesi’nde son iki gün içerisinde 10 kedinin aynı yöntemlerle zehirlendiği ortay açıktı. Olayın duyulmasının ardından büyük tepki gösteren ve sosyal medya üzerinden örgütlenen hayvanseverler siteye giderek eylem yaptı. Ege Hayvanları Koruma Derneği Kuşadası Şube Başkanı İskender Avcı ve kedileri zehirlenen Kuşadası Kent Konseyi Genel Sekreteri Yavuz Yora’nın da katılığı eylemde hayvanserler “Katlima Dur De“ şeklinde pankart açtılar.
Yaşanan zehirlenmelerin kedi katliamı olduğunu belirten hayvanseverler yaptıkları ortak açıklamada, “Sokak hayvanların planlı şekilde öldürülmesi bir katliamdır. Bu katliama dur denmesini istiyoruz. Sorumluların bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu nasıl bir insanlıktır ki kendinden güçsüz ,masum varlıkları öldürmekten haz alır. Bu karanlık sadist ruhlu insanlardır“ diye tepki gösterdiler.