Diyarbakır’da şehir içinde yolcu taşımacılığı yapan minibüs karşıdan karşıya geçmek isteyen genç bir kıza çarpmamak için ani fren yapınca, arkadan gelen halk otobüsü içinde yolcu bulunan minibüse çarptı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza öğle saatlerinde Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis semtinde meydana geldi. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 21 M 0250 plakalı minibüs Ofis Kavşak’ta dönüş yaptığı esnada karşısına çıkan genç bir kıza çarpmamak için ani fren yapınca arkadan gelen 21 H 0079 plakalı özel halk otobüsü minibüse çarptı. Halk otobüsünün çarptığı minibüs karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kıza çarptı. Kazada minibüsün çarptığı genç kız yaralanırken otobüste bulunan genç bir kız ise otobüsün minibüse çarpması ile birlikte yere düşerek yaralandı. İsimleri öğrenilemeyen yaralılar olay yerine gelen ambulans ile Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaza nedeni ile bir süre trafiğe kapanan yol olay yerine gelen polis ekiplerinin kazaya karışan otobüs ile minibüsü yoldan kaldırmasıyla yeniden ulaşıma açıldı. Kaza ile ilgili olarak polis ekipleri tarafından otobüs ve minibüs sürücüleri gözaltına alınırken, soruşturma başlatıldığı belirtildi.