Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen yöresel ürünler günleri etkinlik dizisi, Malatya Arapgir Üzüm festivaliyle başladı. Festivalin ilk gününde Malatya’ya özgü yöresel lezzetler Sultangazili vatandaşlarla buluştu.

Sultangazi Belediyesi’nin düzenlediği yöresel ürünler günleriyle Anadolu’nun renkleri Sultangazi’de buluştu.Malatya Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği Arapgir Üzüm Festivaliyle başlayan etkinlik yöresel tatları Sultangazi’ye taşıdı. Festivalde Arapgir üzümünün yanında kayısı, mor reyhan ve arapgir domatesi gibi bir çok lezzet yer aldı. Yemeklerin yanı sıra vatandaşların eğlenip zaman geçireceği etkinlikler de yer aldı.

Arapgir Üzüm Festivaliyle başlayan yöresel günlerin açılış programına, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Sultangazi İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Malatya Dernekler federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş katıldı.

“Feshane günleri, Sultangazi günleri diye yer değiştirdi”

Stantları gezen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,“Malatyalı kardeşlerimizin bu girişimini gönülden destekliyorum. Bugüne kadar feshane günleri diye bildiğimiz bu çalışmalar Sultangazi günleri diye yer değiştirdi. Önceliğini de Malatyalılar yapmış oldu. Bu yılın sezonunu siz açtınız. Dolayısıyla getirdiğiniz yöresel ürünlerle burada kendinize has özelliklerinizle o kıyafetinizden oyun alanlarına, sanatınıza kadar canladırarak Sultangazimize katacağınız o güzel katkıdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu güzelliği beraber yaşayacağız”

Sultangazi Belediye Cahit Altunay konuşmasının devamında,“Bugün açılışını yapıp hafta sonuna kadar burada stantları vatandaşın gezme fırsatı bulunacağını duyuruyorum. Öbür taraftan arkasından gelecek illerimiz de var. Onlar ilk cesareti gösterdiler. İnşallah vatandaşın ilgisi de büyük olacak. Malatyalı nüfus burada fevkalade iyi. Buraya her alanda olduğu gibi teveccüh gösterirler. Biz Malatyalıları cenazeye, taziyeye, düğüne çok katılımlarıyla tanırız. Dolayısıyla yapılan bu çalışma da yöresel günlerde de aynı özeni sadece Malatyalılar değil Sultangazi halkı katılarak bu güzelliği beraber yaşayacağız” dedi.

Bitlis, Adıyaman, Siirt, Rumeli ve Erzurum’a ait yörsel lezzetler tanıtıldığı etkinlikler dizisi 8 Ekime kadar devam edecek.