Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekibi olarak, Samsun'un Ayvacık İlçesi sakinlerine, "Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’dan öncelikli olarak hangi hizmetleri bekliyorsunuz?" diye sorduk. Ayvacıklı vatandaşlar, genel olarak öncelikle yol sorunun çözülmesini istediklerini ifade ederek, istihdam, temizlik ve düzenli bakıma ihtiyaçları olduğunu söyledi. 

YOL, HASTANE VE BENZİNLİK 
İsmail ALTINTAŞ: Bizim en öncelikle istediğimiz yol sorununu çözüme kavuşmasıdır. Her ne kadar yapılsa bile bozuluyor. Öncelikle yol sorunu ortadan kalkmalı. Daha sonra hastane sorunumuz var. Hastanemizde yeterli doktorumuz yok. Ayrıca araçlarımızın çoğu Çarşamba’dan yakıt alıyor. Buraya benzinlik gerekiyor. Bu sorunlarımız çözülürse seviniriz.

İSTİHDAM BEKLENTİMİZ VAR 
Sinan YİĞİT: İlçe belediye başkanımızdan öncelikle mahalle yollarımızı yapmasını bekliyoruz. Bir de gençlerimize iş sahası olmalı. Yatırımcılar ilçemize davet edilebilir. Burada istihdam isteriz. 

SAHİP ÇIKANIMIZ YOK 
Ahmet AVCI: İlçemiz, çıkmaz sokağa döndü. O yüzden başkanımızdan yol beklentimiz var. Arabalarımız hurda haline geldi, sahip çıkanımız yok. Burada sadece bir benzinlik var. O da yeterli değil. Bir benzinlik için yer hazır ama engel konuluyor, kimse yapamıyor. Bir de benzinliğimiz olursa, çok güzel olur. 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI
İbrahim BEYAZOĞLU: Belediye başkanımızın çiçeği burnunda olduğu için henüz çok yeni diyorum. Gerekli hizmeti yapacağına inanıyorum. Şimdiden deremiz temizleniyor, yol çalışmalarımız başladı, benzinlik sorunumuz çözüleceğe benziyor. Başkanımız zamanla eksikleri tamamlayacak. Ben gönülden inanıyorum. 

YOL VE TURİZM 
Serkan ÖZKOL: İlçemiz için en önemli konu şu anda yol sorunumuzdur. İlçemizde yol sorununu hallettikten sonra turizm bölgesi ilan edildiği için turizmin geliştirilmesi gerekiyor. Yine de yol sorununu çözdükten sonra diğer her şey yavaşça halledilir, bir sıkıntı kalmaz. 

TEMİZLİK VE BAKIM 
Sunay DUMAN: Çok fazla toz oluyor. O yüzden temizliğe önem verilmesini istiyorum. Ayrıca yeşil alanlarımız çok güzel ama yeterince bakım yapıldığını zannetmiyorum. Biraz daha özen gösterilmeli diye düşünüyorum. Bu şekilde daha kullanışlı hale getirilebilir. 

YOL VE SU 
Ali AY: Belediye başkanımızdan su ve yol sorunumuz halletmesini istiyoruz. Geri kalan ne varsa biz halledebiliyoruz.  Biz öncelikli olarak yol ve su sorunumuzun halledilmesini isteriz. Bizim istediğimiz sadece hizmet. 

DÜZENLİ VE BAKIMLI 
İbrahim AYVAŞ: Hangi hizmetlerin eksik olduğunu biliniyor. Biz başkanımızdan çalışmasını istiyoruz. Zaten yol ve su sorunumuz ortada. Onun haricinde temizlik önemli. Temizliğin de güzel ve düzenli olmasını ister, ağaç ve çiçeklerimize bakım isteriz. Bunlar çözülürse başka beklentilerimiz olmaz. 

SÖZÜNÜ TUTAR 
Şaban DOĞAN: Çok güzel beklentilerimiz var. Başkanımız Kalaycı, verdiği sözleri yerine getirecektir. Ben kendisine inanıyorum. Su sorunumuzun yüzde 80’i giderildi. Sadece köylere bağlanması kaldı ama ilerleyen zamanda bu konuda sorun kalmayacaktır. 

ŞEHİR GİRİŞİ ÖNEMLİ 
Cemil EROL: Kendisine öncelikle hayırlı olsun diyorum. Henüz yeni bir başkan olduğu için zamanla hizmetleri yerine güzelce getirecektir. Eyüp Sultan Mahallesi esnafı olarak mahallemizin gelişmesini istiyoruz. Şehrimizin girişi burasıdır. Gelenler ilk buraya bakıyor. O yüzden öncelikle giriş yerinin bakımlı, güzel olmasını isteriz. Gelen misafirlerimiz kendi aralarında şehir girişiyle ilgili konuşuyor. Biz az ileride güzellikler var diyoruz ama bence burası çok önemli. 

Hande ONAT, Ekrem ASLAN