Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Geleneksel Aşure Günleri kapsamında Manisalılar’a aşure ikramında bulundu. Manolya Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure dağıtımında Başkan Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Taner İçöz, İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Belediye Meclis üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Köroğlu, Süha Akyüz, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Çağrı Tuatay, Yunus Emre İlçe Başkanı Nazmi Biçen, Şehzadeler Belediyesi Başkan Aday Adayı Cem Çöllü, Manisa Ülkü Ocakları Başkanı Onur Pabuçcuoğlu ve belediye birim müdürleri katıldı. Aşure dağıtımı öncesi Manolya Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarla birlikte eller semaya açılarak, dualar okundu. Aşure ikramlarını bizzat Başkan Ergün’ün elinden alan vatandaşlar, geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı dolayısıyla kendisine teşekkür ederek, hayır dualarında bulundular.

“SEVGİ VE HOŞGÖRÜYÜ PAYŞALIYORUZ”

Aşure dağıtımında ulusal televizyon kanalı Samanyolu Haber’e açıklamalarda bulunan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, aşure hayırlarını 2009 yılında seçim öncesi halkın içinde yaptıklarını, göreve geldikten sonra da bu geleneği Manisa Belediyesi olarak devam ettirdiklerini belirterek şöyle konuştu, “Bilindiği üzere bugün Muharrem Ayı’nın 10. günü ve bizler bugün de Manisalı halkımıza aşure ikramında bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2009 Yerel Seçimleri öncesi bizzat şahsım olarak Manisa’nın birçok noktasında aşure dağıtmıştık. Seçimler öncesi gerçekleştirdiğimiz aşure dağıtımında vatandaşlarımızla göz göze, el ele bir ortam yaratmış, onlarla bir araya gelme şansı bulmuştuk. Çok şükür Allah bize göreve gelmeyi nasip etti ve biz bu güzel geleneğimizi aynı şekilde sürdürmeye başladık. Elbette bu aşure ikramlarımız genç, yaşlı, çocuk demeden her yaştan vatandaşımızın yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Önemli olan zaten bu güzel aylarda paylaşmayı, sevgiyi ve hoşgörüyü yaşamaktır. Bunu da gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Değerli vatandaşlarımızın bir hayır duasını almış olmanın mutluluğunu yine onlarla paylaşıyoruz. Yeter ki Allah sağlık, sıhhat versin. Biz her zaman güler yüzlü sohbetlerimiz eşliğinde hayırlarımızı vatandaşlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

3 BİN KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Açıklamanın ardından aşure dağıtımına devam eden Başkan Ergün, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Manolya Meydanı’nda kuyruk oluşturan yaklaşık 3 bin kişi dağıtılan aşurelerden tadarken, Başkan Ergün’ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu ve Taner İçöz ile birlikte MHP Şehzadeler Belediye Başkan Aday Adayı Cem Çöllü ve İshakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak da vatandaşlara aşure dağıttı. Şenlik havasında geçen aşure etkinliğinin 14 Kasım Perşembe günü Perşembe Pazarı, 16 Kasım Cumartesi günü Cumartesi Pazarı’nda ve 17 Kasım Pazar günü de Horozköy Kapalı Pazaryeri’nde devam edeceği belirtildi.