Grand S Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Boray Çeçen, 2018 yılında Türkiye’nin turizm alanında atılım yaptığını belirtirken “ Bu sadece buzdağının görünen yüzüydü, 2019 yılından ön görümüz en az yüzde 40 daha fazla misafir ağırlamak” olduğunu belirtti. 

OTELLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE YÜZE ULAŞTI
320 yataklı otel kapasitelerinin olduğunu belirten Çeçen,  “ Bizim ağırlıklı misafirimiz Ortadoğu’dan geliyor ve yılda yaklaşık 250 bin civarında misafir ağırlıyoruz. Mevcut kapasitemizi aştığımızdan dolayı da misafirlerimizi çevre otellere yönlendirebiliyoruz. Özellikle bu yıl zor günleri geride bırakan Iraklı Turistlerin yoğun ilgisi olduğunu gördük. Artışta en çok dikkat çeken ise Bağdat’tan Türkiye’ye gelen turist sayısında artış olması.  “ 2019 yılında yaklaşık 400 bin misafiri ağırlayacaklarını belirten Çeçen, “ Özellikle yeni açılan İstanbul Havalimanı’nın büyük katkısı olacak. Havayollarıyla yaptığımız anlaşma gereği koltuk sayılarımızı da arttırdık. Türkiye’ye büyük bir döviz girdisi bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

DEVLET TEŞVİKLERİNİN BÜYÜK FAYDASI OLDU
Devlet yetkililerinin Turizm alanında yapmış olduğu çalışmaların çok etkili olduğunu belirten Çeçen, “Verilen emeklerin karşılığı alınıyor. Bunu çok net bir şekilde görüyor ve hissediyoruz. Allah’ın izniyle gelecekten de oldukça umutluyuz. Çünkü şu anda Bulgaristan’dan olsun, Sırbistan’dan olsun, Makedonya’dan olsun oldukça fazla talep görüyoruz. 2-3 günlük turlarla haftada 500 – 600 civarı misafiri Türkiye’ye getiriyoruz. Artan talep bizi çok mutlu ediyor. Tabi bu taleplerin artmasında devletin vermiş olduğu desteğin büyük önemi var” açıklamasında bulundu.