Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça, esnaflara kredi müjdesi verdi.

Başkan Mehmet Akça Gedizli Esnaf ve Sanatkarların kullanacağı işletme kredisi limitinin 100 bin TL’den 150 bin TL’ye çıkarıldığını söyledi.

Kendi işyerini açmak isteyen, satın almak isteyen üyelerine 10 yıl vadeyle 500 Bin TL, işi için sıfır araç almak isteyen üye esnafların da beş yıl vade ile yine 500 bin liralık kredi imkanı doğduğunu belirten Mehmet Akça, “Esnafa Destek Paketi kapsamında, esnaf ve sanatkarların kefalet kooperatifleri aracılığıyla desteklenecek kredilere piyasa faizi yerine, hazine destekli faizlerin uygulanması önemli bir fırsat yaratacaktır. Kredilerin mevcut limitlerinin 150 bin liraya çıkarılması, piyasalardaki nakit akışını da destekleyecek, üretimini artırmak, işyerini geliştirmek isteyen üyelerimiz için önemli bir teşvik unsuru olacak” dedi.

Öte yandan işyeri ve taşıt edindirme kredilerinin Esnaf üyelerin kendilerini geliştirebilmeleri açısından önemli imkanlar sağlayacağını ifade eden Başkan Akça, “Üyelerimizin işyerini almak veya taşıt edinmek için kullanacağı uzun vadeli 500 bin lira limitli kredilere piyasa faizi değil, Hazinenin desteklediği %5 düşük faiz oranları uygulanacaktır” şeklinde konuştu.

Gediz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Akça son olarak; “Kredi destek paketinin esnaf ve sanatkarlarımız için can suyu olarak nitelendirmekteyiz. Gerçekten de sınırlı sermayesi ile alınterini birleştirerek üretim yapan, istihdam sağlayan, yasal vecibelerini yerine getiren esnaf sanatkarlarımızın bu türden desteklere her zaman ihtiyacı bulunuyor. Toplumun çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkârlarımızın rahatlaması, faaliyetlerinin daha verimli kılınması, orta ve uzun vadede Türk ekonomisinin önünü açacak önemli bir etken olacaktır. Esnaf sanatkârlarımız adına hükümetimize bu son destek paketiyle bizlere sağladığı önemli avantajlar için minnetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.(RB-EFE)