VM Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Dirican, Başhekim Yardımcıları Dr. M. Ali Yılmaz ve Dr. Yüksel Oltulu ile hastanenin yönetici ekibi hastaları ziyaret ederek, Dünya Hasta Hakları Günlerini kutladı.

Hastaları hem ziyaret edip hem de hasta hakları konusunda bilgiler vererek ‘acil şifalar’ dileyen Başhekim Dr. Adem Dirican, "Birçok özel-kamu kurumu ve sivil toplum örgütleri, hasta hakları konusunda bilgilendirme çalışması yapıyor. Bu nedenle hastalar hangi haklara sahip olduğunu, bunlar ihlal edildiğinde ne yapması gerektiğini biliyor, VM Medical Park Samsun Hastanesi olarak hastanemizde tedavi gören hastalarımızın ve tüm hastaların ‘Dünya Hasta Hakları Günü’nü kutlarız” dedi.

Hasta İlişkileri Müdürü Fatma Tan Dürüst de, “Hastanemizde tedavi gören hastaların en doğal hakkı olan sağlık hizmetini eksiksiz ve yüksek memnuniyet oranı ile almalarını sağlamak başlıca politikamız olup hastalarımızın ve yakınlarının sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hastanemizden ayrılması bizlerin en önemli amacıdır. Bu sebeple hastanemizde tedavi gören hastalarımızın memnuniyet ve şikayetlerini tespit etmek için Hasta İlişkileri Departmanı olarak bizler sürekli hasta katları ve poliklinikleri ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Hasta memnuniyet anketlerinin doldurulmasını sağlıyoruz ve sürekli iyileştirme ve gelişme için yol gösterici bilgiler toplayarak hastalarımızın memnuniyeti sağlıyoruz” diye konuştu.