Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, söz konusu böceğin patates bitkisinin gelişmemesine ve önemli miktarda hasat kaybına sebep olduğunu belirtti.

Patates böceğine karşı kimyasal ve doğal yöntemlerle mücadele edilebileceğini vurgulayan İmdat Demir, şu sözleri kullandı:

"Kimyasal mücadele, ilk larvalar görüldüğünde yapılmalı ve bunun için de yumurtaların açılması beklenmelidir. İlaçlamalar güneşin en şiddetli öğle vakti değil, sabahın erken saatlerinde ya da öğleden sonra güneşin etkisinin azaldığı vakitlerde yapılmalıdır. İlaçlama ile patates böcekleri tamamen yok edilemez. Mücadele doğal yöntemlerle de desteklenmelidir. Bu yöntemin başında patates böceklerinin teker teker toplanıp imha edilmesi gelmektedir. Patates bitkisine bakıldığı zaman büyüklüğü nedeniyle kolayca görülebilen ve çok yavaş hareket ettikleri için kaçamayan bu böcekler, eldiven giyilmiş elle teker teker toplanıp imha edilmeli. Bu doğal yöntem daha çok küçük yetiştiriciler için geçerlidir."

Demir, üreticilerin patates hasadı sırasında kesinlikle tarlada patates kalıntısı bırakmamaya dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti.