Galatasaray’ın unutulmaz oyuncularından ‘Taçsız Kral’ Metin Oktay, ölümünün 22. yılında Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Törene Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Özkan Olcay, yönetim kurulu üyeleri Sedat Doğan, Emir Sarıgül, Necati Demirkol, Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile kulüp üyeleri katıldı.

İkinci Başkan Özkan Olcay’ın konuşmasıyla başlayan anma töreni, Metin Oktay'ın kabri başında okunan dualarla sona erdi.

Metin Oktay’ın futbol konusundaki bilgilerinin yanı sıra karakteriyle de gönüllere taht kurduğunu ifade eden Olcay, “Metin Oktay, bugün Galatasaraylı olan çocukların birçoğuna ismini verdi. Babaları oğullarına Metin adını Metin Oktay'dan dolayı vermiştir. Ben de Ali Uras'ın yönetiminde onunla aynı masada oturma şansı yakalayan bir Galatasaraylıyım. O dönemde Ali Uras hiç düşünmeden futbol şubesini kendisine vermiştir. Futbol konusundaki üstün bilgiler yanında efendiliği, terbiyesi ve büyüğüne küçüğüne gösterilecek ilginin en güzelini göstererek yöneticilik döneminde de kalbimizi kazanmıştır. Bugün Metin Oktay'ın ölümünün 22. yılında büyük bir sevgiyle hatırlatma fırsatı olarak değerlendiriyoruz. Mekanı cennet olsun. Bütün güzellikler onun için nasip olsun” diye konuştu.

LUTFİ ARIBOĞAN: “BİR SPOR ADAMINDA OLMASI GEREKEN BÜTÜN ÖZELLİKLERİ BARINDIRIYORDU”

Galatasaray İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ise, anma törenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Vefatının 22. yılında efsane sporcumuz Metin Oktay'ı andık. Allah'tan rahmet diliyoruz. Bir spor adamında olması gereken bütün özellikleri barındırıyordu. Türk sporunun ve Türkiye'nin hem sporda hem de sosyal hayatta bu tarz kişilere ihtiyacı var. Barışa, dostluğa, karşılıklı saygıya ve Fair-play'e ihtiyacımız olduğu günler geçiriyoruz. Türk sporunda Metin Oktay gibi kişilerin artmasını diliyorum” dedi.