1.MİLLİ KÜLTRÜ MUHAFAZA VE GELİŞTİRME
2.MİLLİ TEKNOLOJİ 
3.MİLLİ SAVUNMA SANAYİ
Ülkemiz elhamdülillah kazasız-belasız, çok önemli tarihi nitelikleri itibariyle siyasi tarihimize kayıtlara geçecek bir seçimi geride bırakmıştır demokrasi ŞÖLENİ sayılabilecek bir katılım oranı ve huzur içinde yapılabilmiş olması, dünya milletlerine de bir örnek teşkil etmiştir.
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılına denk gelmesi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız bir asrı geride BIRAKMASI NEDENİYLE de başlayacak olan yüzyılın ismini de TÜRKİYE YÜZYILI İSMİNİ KOYMUŞTUR.
İster birey olarak olsun ister toplum ve devlet olarak bir hedefiniz yoksa ve bir gaye uğruna odaklanamıyorsanız geleceğinizden ümit var olamazsınız. Aksine karamsar bir ruh haline kilitlenmeniz kaçınılmaz olur. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir hedef ve istikamet belirlemesi, ufuk açıcı olmuş ve insanımıza bireysel ve toplumsal anlamda bir görev yüklemiştir.
Bu bağlamdan hareketle TÜRKİYE YÜZYILI ne anlam ifade ediyor?  BİZLERE NE GİBİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR YÜKLENİYOR. Sivil toplum kuruluşlarımıza, aydınlarımıza, siyasi partilere ve iş insanlarımıza düşen sorumluluklar nelerdir?
Diyeceğim odur ki hepimiz birlikte taşın atına elimizi koymalıyız. Tüm siyasi ayrıcalıkları iterek önce vatansa gerisi teferruattır diyerek işe koyulmalıyız. Bu yüzyılın TÜRKİYE YÜZYILI OLABİLMESİ İNANARAK SAMİMİ BİR VATAN SEVGİSİYLE ÇALIŞMAKLA OLACAKTIR. Önceliklerimiz olmalı ve acil eylem planı ile hedefimize odaklanmalıyız.
1.MİLLİ KÜLTÜRÜMÜZÜ MUHAFAZA VE GELİŞTİRME. Bizi asırlardır bu gönlere taşıyan, zaferden zafere koşturan, çağ açıp çağ kapattıran ve yaşadığımız vatan parçasını ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dedirtip en YOKSUL günlerimizde  bir destan yazdıran milli şuur ve inandığımız kutsal değerlerimizdir.
Yaklaşık yüz elli yıldan beri Batı destekli emperyalist kültürün yozlaştırma ve bizi manevi bağlarımızdan koparma baskılarına maruz kalmış durumdayız. İnsanımızı yardımlaşma ve dayanışma ruhundan uzaklaştırıp, bireyselliğe, en önemli varlığımız olan aile yapımızı dinamitleyip Batı tipi yaşam tarzını zorlanması bize çok ama çok ağır bedeller ödetmiştir.
Toplumumuzu bu kültür istilasından kurtarmak ve millî ve manevi değerlerimizden uzaklaştırma hatta yabancılaştırma fesatlıklarının önüne geçmek zorundayız. Bunu başardığımızda teknolojideki başarılar anlam kazanacak ve önümüzdeki yıla mührümüzü vurabilelim.
Milli Eğitim Bakanlığımız ve Diyanet teşkilatımız başta olmak şartıyla tüm kamu kuruluşlarımız ve iş insanlarımız bu çabanın içinde olmalıdır. Yenidengeçmişteki eksikliklerimizi de gözden geçirerek topyekûn bir millileşme mücadelesiyle TÜRK  YÜZYILINA hazırlanmalıyız.
Gayret bizden yardım Rabbimizden...

.z.