DİSK Emekliler Sendikası Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, "Yaklaşan 1 Mayıs, enflasyon altında bırakılan emekli aylıklarının yeniden güncellenmesi ve emekli ikramiyelerinin asgari ücret sınırına yükseltilmesi talebini yükselteceğimiz gün olacaktır" dedi.

'AYNI GEMİDE DEĞİLİZ'

DİSK Emekliler Sendikası Samsun Şubesi üyeleri, İlkadım ilçesindeki Süleymaniye Geçidi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Topluluk adına açıklama yapan DİSK Emekliler Sendikası Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın, geçinemediklerini belirterek, "Bugün 'İşçileri, emekçileri, emeklileri enflasyona ezdirmedik' diyenler, yaptıkları artışlara daha ellerine geçmeden el koyuyorlar. Elektrikten suya, doğalgazdan ulaşıma en temel kamu hizmetlerine gelen zamlar işçileri, emekçileri, emeklileri sefalete sürüklemeye; açlığa ve yoksulluğa mahkum etmeye devam ediyor. Ve bizler bir kez daha görüyoruz ki, krizin faturasını, sarayın faturasını alın terimizden karşılamaya çalışanlarla aynı gemide değiliz" diye konuştu.

WhatsApp Image 2022-04-26 at 14.06.53.jpeg

'OMUZ OMUZA KUTLAYACAĞIZ'

"Biz her gün yaşamı yeniden üretenleriz. Biz emekten, eşitlikten, adaletten bahsediyoruz" diyen Aydın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Yaklaşan 1 Mayıs, enflasyon altında bırakılan emekli aylıklarının yeniden güncellenmesi ve emekli ikramiyelerinin asgari ücret sınırına yükseltilmesi talebini yükselteceğimiz gün olacaktır. Bu ülkenin işçileri, emekçileri, emeklileri 1 Mayıs’ı, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nü bir arada, omuz omuza kutlayacak. Hep bir ağızdan “İş, Ekmek, Özgürlük” diye haykıracağız. Bir kez daha krizin faturasını halka ödetemeyeceğinizi hatırlatacağız. Haklarımız için, emeklilikte insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek için, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için 14 milyonu aşkın emeklinin sesi olmaya devam edeceğiz."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.