KARABÜK (AA) - FAİK EREZ - Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'ni Galatasaray ve Beşiktaş RMK Marine'in ardından üçüncü tamamlayan ve Avrupa kupalarında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Kardemir Karabükspor, kupa kaldırmak istiyor.

Antrenör Can Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon ligde 34 puanlı şampiyon Galatasaray'ın ardından Beşiktaş RMK Marine ile 30 puan topladıklarını, averajla üçüncü olduklarını hatırlattı.

Kulüp olarak her geçen yıl üstüne katarak güçlendiklerini ve her yıl ülkelerini Avrupa'da temsil ederek daha çok tecrübe elde ettiklerini belirten Aksu, "Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) tarafından 2016 yılının ilk aylarında düzenlenecek Avrupa Kupası müsabakalarına katılma hakkı kazandık. Geçmiş yıllarda Galatasaray ve Beşiktaş takımları bu kupalarda şampiyon oldu. Bizde bir Anadolu kulübü olarak bunu başarmak istiyoruz" diye konuştu. 

 

- "Bu defa şampiyonluğu istiyoruz"

 

Geçen sezon katıldıkları Avrupa Kupası 3'te çok başarılı maçlar çıkarttıklarını ifade eden Can Aksu, "Daha önce 2 defa katıldığımız ve başarılı maçlar çıkartarak, şansızlık yaşayıp elendiğimiz Avrupa Kupası'nda bu defa şampiyonluğu istiyoruz. Takım olarak bunu yapacak kaliteye sahibiz. Takıma önemli takviyeler yaptık. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek yapıya sahibiz" ifadelerini kullandı.

 

- "Dünyada adımızdan bahsettirdik"

 

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı'nın yardımcı, 22 Yaş Altı Milli Takımı'nın ise başantrenörlüğünü yaptığı dönemde birçok başarıya imza attıklarından bahseden Aksu, "Tekerlekli sandalye basketbolunda milli takım olarak dünyada adımızdan bahsettirdik. Dünya Şampiyonası'nda üçüncülük elde ettik. En büyük hayalim dünya şampiyonluğunu görmek. Ülkemizin bunu başaracak altyapısı var" değerlendirmesinde bulundu.

Taraftar desteğinin önemine değinen Aksu, şöyle devam etti:

" IWBF tarafından organize edilen Avrupa Kupası maçları her yıl bir başka ülkede oynanıyor. Bizim katılacağımız grup maçlarının ülkemizde, Karabük'te oynanması için kulüp olarak başvuruda bulunduk. Umarım bu gerçekleşir ve maçlar ülkemizde, bizim sahamızda oynanır. Bu sayede hedefimize taraftarımızın da desteğiyle daha kolay ulaşırız"

 

- "Ülkemizi temsil etmekten onur duyuyoruz"

 

"Takımdaki tüm oyuncularım görevlerini özverili bir şekilde yerine getiriyor" diyen Can Aksu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her zaman ülkemizi temsil etmekten onur duyuyoruz. İyi bir kadromuz var. Kardemir Karabükspor olarak şampiyonayı ülkemizde düzenleme adına elimizden geleni yapıyoruz. Bu tür turnuvaların ülkemizde düzenlenmesi tanıtım için büyük önem taşıyor. Bu konuda kulüp olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."