ORDU (AA) - Fatsa Orman İşletme Şefi Özgür Ünlü, ormanların korunması ve bakımı için büyük bir çaba gösterdiklerini belirterek, vatandaşları ormanları korumaya davet etti.

Ünlü, yaptığı açıklamada, orman bakımı ve gençleştirme çalışmalara önem verdiklerini ifade ederek, Fatsa çevresinde kaçak ağaç kesiminin yüksek olduğunu söyledi.

Ordu ve Fatsa bölgesinde orman konusunda vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Ünlü, şunları kaydetti:

"Şefliğimizin en önemsediği konu ormanlarımızın korunmasıdır. Ormanlar korunurken insanlarımızın da bizlere yardımcı olması gerekiyor. Ormanlarımızın korunması konusunda vatandaşlarımız çok ta duyarlı değiller. Ormandan ağaç kesme suçu, işgal ve faydalanma suçu son derecede yüksek seviyelerde seyrediyor. Biz suç üstü vatandaşlarımızı yakaladığımızda mahkemeye veriyoruz. Bu konuda mahkemeler suç işleyen vatandaşlara ağır şekilde cezalar veriyor. Bazı vatandaşlarımız ise ormandan izinsiz ağaç kesiyor. Ağaç kesildikten sonra nakil ederken yakalanıyorlar. Bunun suçu da çok ağırdır."

Ünlü, havaların soğumasıyla birlikte kaçak ağaç kesimlerinin arttığına işaret ederek, mobil ekiplerle denetimlerin sürdüğünü dile getirdi.