Bülent CİVANOĞLU- Edip TEKİN- Recai GÜLER- Faruk KAHRAMAN- Hasan BOZBEY / BURSA, () - HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi'nde 15 askeri ile şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan, anne- babasının yaşadığı Bursa'da bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kurmay Yarbay Çelikcan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bulunduğu askeri helikopter ile Bursa'ya getirildi. Helikopterden inen ve yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, sıkı sıkıya sarıldığı eşinin fotoğrafını taşıması yürekleri dağladı.
Malatya'da görevli iken, geçici görevle gittiği Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde terör örgütü mensuplarının saldırısında şehit olan Kurmay Yarbay İlker  Çelikcan'ın cenazesini taşıyan askeri uçak öğle saatlerinde Yenişehir'e indi. Cenaze daha sonra eşi Doktor Gaye Çelikcan'ın da bindiği askeri helikoptere konuldu. Helikopter saat 13.30 sıralarında cenaze namazının kılınacağı Mihraplı Camisi'nin bulunduğu alana yakın olan piste indi. Şehit Yarbay'ın cenazesi omuzlarda taşınırken, yürümekte güçlük çeken Gaye Çelikcan'ın, eşinin fotoğrafına sımsıkı sarılması dikkat çekti.
ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ
Cenaze daha sonra Mihraplı Cami'sine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelenk gönderdiği törene Şehit Yarbay'ın annesi Fatma, babası Niyazi Çelikcan'ın yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Jandarma Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfettin Saldık ile binlerce Bursalı katıldı. 
ÖĞLE EZANI 15 DAKİKA GEÇ OKUNDU
Şehit Yarbay'ın cenazesinin geç gelmesi nedeniyle öğle ezanı 15 dakika geç okundu. öğlen namazından sonra cenaze namazı Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından kıldırıldı. Top arabasına konulan şehit cenazesi bir süre ilerledikten sonra cenaze arabasına nakledildi ve buradan helallik alınmak üzere babasının Merkez Nilüfer İlçesi Çalı Mahallesi'ndeki evine götürüldü.
Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı cenaze töreni öncesi oluşturulan barikattan geçmek isteyen MHP'liler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Olay, Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın devreye girmesi ile çözümlendi.

FOTOĞRAFLI