SAMSUN (AA) - Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Başkanı Münevver Uğurlu, Muğla'da, partilerinin broşürlerini dağıtan iki genç kızın, sözlü saldırıya uğrayarak çalışmalarının engellenmesine ilişkin, "Hangi şekilde olursa olsun kadınlarımız, erkeklerimiz, siyasi görüşleri ne olursa olsun, saygısızlığı hiç kimse hak etmiyor" dedi.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak genç kızları iş hayatına yönlendirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Genç kızların iş yaşamında desteklenmeleri ve toplumun genç kızları koruması gerektiğini vurgulayan Uğurlu, "Değil ki rencide edilmeleri bir saygısızlık halinde görülmeleri hiç kabullenecek bir şey değildir. Bizim örf ve adetlerimizde nedir, her şeye saygı vardır. Bir genç kıza hep saygı duyulması lazım, birbirimizi korumamız lazım. Kadın erkek hep birlikte çalışmalıyız ve destek olmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'de çalışan nüfusun yüzde 30'unu kadınların oluşturduğuna değinen Uğurlu, "Ekonomiye katkı için onları yönlendirmeye çalışıyoruz. Ama ürkütürsek eğer çalışmaktan yoksun kalırlar. Bu da ülkemiz adına zarardır" ifadelerini kullandı.

- "Saygısızlığı hiç kimse hak etmiyor"

Türkiye'de genç kızların ne olursa olsun önce okumaları ardından iş alanlarına yönlendirilmeleri gerektiğini aktaran Uğurlu, şöyle konuştu:

"Hangi şekilde olursa olsun kadınlarımız, erkeklerimiz, siyasi görüşleri ne olursa olsun, saygısızlığı hiç kimse hak etmiyor. Siyasi yönü ne olursa olsun, hiçbir şekilde önemi yok, biz saygısızlığı hak etmiyoruz. Biz bu değiliz. Biz canlıya, doğaya, insana saygı duyan bir milletiz. Böyle olmak zorunda. İnşallah bir daha böyle bir olay tekrar etmez. Kadınlar olarak birbirimizin eteğini çekmek yerine destek vermek zorundayız. Birbirimizi kollamak zorundayız, ikazlarımızı olumlu yönde yapmamız lazım ama bu rencide edici ortamlarda mümkün değil, bize yakışmaz."