13 aylıkken beyninde su toplanması sebebiyle götürüldüğü hastanede koyulan tümör teşhisinin ardından 9 kez ameliyat edilen 4 yaşındaki Selen Özenç, ameliyatların ardından acı hissetmediği için gözünü çıkarıp, dişlerini ve burnunu parçalamıştı. Minik Selen, yaşadığı rahatsızlağa daha fazla dayanamadı. Ailesi tarafından çağrılan ambulans ile hastaneye götürülmek istenen talihsiz Selen, yolda hayatını kaybetti.
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde ikamet eden tarım işçisi Mehmet ve ev hanımı Nurdan Özenç çifti, üçüncü çocukları olan 4 yaşındaki Selen'in hastalığına çare bulamıyordu. 2012 yılında sağlıklı olarak dünyaya gelen minik Selen, 13 aylık olana kadar normal hayatına devam etmişti. Gözlerinde kayma olan Selen bir anda rahatsızlanmıştı. Ailesi ayaklarının tutmadığını fark ettikleri küçük kızı hemen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada ameliyat edilen küçük kız, birkaç ay sonra evin sobasına değerek yandı. Minik Selen'in hiç acı hissetmediğini anlayan aile, çocuklarını tekrar doktora götürdü. Beyin tümörü teşhisi koyulan Selen, hemen ameliyata alındı.
Ardından durumu daha da kötüye giden küçük kız hissizleşmeye başladı. Kendi gözünü çıkaran, burnunu, dilini ve dişlerini parçalayan Selen, 9 kez ameliyat oldu. Çaresiz kalan aile her yolu denedi. En son çare olarak minik Selen'i kendine zarar vermesin diye yatağa bağlamak zorunda kalan aile, küçük kızlarının hastalığına teşhis konulup tedavi edilmesini istiyordu. Yaşadığı acılara daha fazla dayanamayan minik kız, geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak çağrılan ambulansla hastaneye giderken yolda hayatını kaybetti. Minik Selen, dün ikindide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.