Gıdada dünya çapında geçerliliğe sahip “Global Gıda Güvenliği Standardı-British Retail Consortium (BRC)” belgesi bulunan Burdan Yumurta, 5. yılında 2 milyon adetlik günlük üretim kapasitesine ulaştı.
Üretimden paketlenmeye kadar 38 ayrı noktada denetimden geçen Burdan markalı yumurtalar, “helal yumurta” özelliğiyle de tercih edilirken, İran, Irak, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Bu yılın nisan ayında yumurta sektöründe 5. yaşına girecek olan Burdan Yumurta, bir taraftan üretimini arttırıp büyümesini sürdürürken, diğer yandan da “helal yumurta” başta olmak üzere gıda güvenliği ile ilgili devam ediyor. TSE ve Diyanet İşler Başkanlığı yetkililerinin denetiminden geçip “helal yumurta” belgesini de alan Buradan Yumurta, üretimde kullanılan yem, temizlik kimyasalları gibi girdilerin yanı sıra, kimyevi msds’leri ve yem rasyonları açısından güvenirliğini ispatladı.
Helal belgesi, İslam dinine göre yasak olmayan ürünlere verilen uluslararası bir belge.
Burdan Yumurta, tavuklara verilen yemler, yumurtaların tasnif ve paketlenme yöntemleri, sağlık ve hijyen şartları ile ilgili güvenlik kurallarının HACCP ve ISO gibi uluslararası kalite ve güvenlik standartlarına uygun olmasını sağlamanın yanında, “helal” sertifikasına da sahip.