Mahallede Kur'an Kursu'nun arsasını veren belediye, aynı zamanda Hanımlar Konağı, çocuk oyun alanları, çok amaçlı alan, sosyal donatılarla zenginleştirdiği mahallede yaptığı halı sahayı ise gençler için büyük öneme sahip Pınarspor Kulübü'ne devredecek.

İlçedeki mahallelere birçok yeni tesisler kazandıran Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde de yeni yaşam alanları oluşturuyor. Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde yapılan Kur'an kursunun arsasını veren Canik Belediyesi, yeni medeniyet tasavvuru kapsamında yeni neslin inşası için mahalleye yaptığı yeni yaşam alanında ailenin temel taşı kadınlar için Hanımlar Konağı kazandırıyor. Canik Belediyesi'nin mahalleye yaptığı diğer çalışmalar ise çocuklar için çocuk oyun alanı ve mahalleli için çok amaçlı oyun alanı. Sosyal donatılarla zenginleştirilen mahallede yapılan Halı Saha ise Pınarspor Kulübü'ne devredilecek.

DEĞERLERİYLE BİRLİKTE YETİŞEN GENÇLİK

Canik Belediyesi olarak yeni neslin inşasına önem verdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Mahallelerimize çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, kısaca ailelerimiz için yatırımlar yapıyoruz. Çünkü milletin varlık sebebi ailelerimizdir. En başta geleceğimiz olan çocuklarımız için yapılan Kur'an kursuna yer verdik. Çünkü biz değerleriyle birlikte yetişen bir gençlik hedefliyoruz. Yeni neslin inşasında çocuklarımız çok önemli. Bu bakımdan çocuklarımızı bilgiyle donatırken, değerler eğitimiyle de geleceğe hazırlıyoruz" dedi.

KADINLAR İÇİN HANIMLAR KONAĞI

Ailenin temel taşının kadınlar olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Gaziosmanpaşa Mahallemize yaptığımız bir diğer çalışmamız da Hanımlar Konağı. Burada hanım kardeşlerimiz çeşitli kurslar görürken, alacakları eğitimlerle her bakımdan kendilerini geliştirecek. Ayrıca hanım kardeşlerimiz yapacakları el ürünlerini buralarda satışa sunabilecek. Biz ailelerimize, dolayısıyla kadınlarımıza büyük önem veriyoruz. Çünkü geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştiren, büyüten annelerdir. Onlara ne kadar iyi şartlar sunabilirsek, geleceğimize o kadar iyi yatırım yapmış oluruz" diye konuştu.

ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN YAŞAM ALANI

Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde oluşturdukları yaşam alanlarından birinin de çok amaçlı alan ve çocuk oyun alanı olduğunu ifade eden Genç, "Burada düğün salonu, ortak kullanım alanları yapacağız. Yine çocuklarımız için oyun alanı yapıyoruz. Burası sosyal donatılarla güzel bir yaşam alanı olacak. Ayrıca gençlerimiz için yaptığımız Halı Saha'yı Pınarspor Kulübü'ne devredeceğiz. Böylece kulüp bünyesindeki sporcularımız güzel bir tesise kavuşmuş olacak. Her şey geleceğimiz için" şeklinde konuştu.