Mehmet Kayhan YILDIZ-Hasan DÖNMEZ/ KONYA, () - TORKU Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kaçırılan 2 puandan dolayı son derece üzgün olduklarını söyledi.
Golsüz berabere kaldıkları Gençlerbirliği karşılaşmasından sonra basın mensuplarının karşısına geçen Kocaman, puan sıralamasında 4’üncü takım ile 11’inci takım arasında puan farkının 2 olduğunu belirterek, "Tam böyle bir durumda kendi sahamızda oynayacağım maça çıkarken tabi ki kazanmak her şeyden evveldi" dedi. 
KAÇIRILAN 2 PUANDAN DOLAYI ÜZGÜNÜM 
Kaçırılan 2 puandan dolayı son derece üzgün olduklarını dile getiren Aykut Kocaman, "Son 10 dakikalık bölüme kadar oyuncular özellikle geçen haftanın sıkıntılı skorunu biraz daha üzerinden atmak ve kazanmak için büyük çaba gösterdiler. Ön tarafta geçen haftaya göre çok fazla üretken değildik. Belki maçı kazanabilmek için yüksek enerjiyi ortaya koldular. Ancak çok kuvvetli hamlelere sahip değildik" açıklamasını yaptı.
NEREDEYSE MAÇI ELİMİZDEN KAÇIRIYORDUK 
Karşılaşmanın son 10 dakikasını değerlendiren ve neredeyse maçı ellerinden kaçıracaklarını anlatan Kocaman şunları söyledi: "Son 10 dakika neredeyse maçı elimizden kaçırıyorduk. Taraftar da takımın galip gelmesi için çok destek verdi. Ancak son 10 dakikadaki elektrik biraz daha farklılaştı. Taraftarın bizi çok daha fazla itmesi ile beraber top kayıpları artmaya başladı. Direk ceza sahasına atılmaya çalışılan toplar tamamen kalemize kontra atak olarak gelmeye başladı. Maçın son 15 dakikalık bölümün biraz daha baskı altına alabilecekken tam tersi maçın kontrolünü kaybettik. İç saha oynamanın son dakikalarda getireceği baskıyı da yitirdik. Son 10 dakikalık bölüm dışında son derece istekli bir takım vardı. Ancak galibiyeti elde edemediğimiz için de mutlu değiliz."
HİÇ BİR İLGİM OLMAYACAK 
Fenerbahçe teknik direktörlüğü için isminin geçmesi sorulan Aykut Kocaman, "Hiçbir ilgim yok. Şunu da söyleyebilirim ki, hiçbir ilgim de olmayacak" dedi.
BİR PUAN ÇOK KÖTÜ DEĞİL 
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de kendileri için önemli bir müsabaka olduğunu söyledi. Aldıkları bir puanın çok kötü olmadığını da dile getiren Özdilek şöyle konuştu: "Sezon başı itibariyle deplasmanda puanımız yok. Konya maçı bizim için başlangıç olur diye düşündük. Oyunun geneline bakıldığında başından sonuna kadar oyunu kontrol eden üretmeye çalışan bir yapımız vardı. Rakibimize pozisyon vermeden maçı bitirdik. Bu tür müsabakalarda 3’üncü bölgede etkili olmak lazım. Biz oralarda çok top kaybettik. Zaman zaman bunun sıkıntısını yaşadık. 3’üncü bölgede üretkenliğimizi biraz daha yukarı taşıyabilirsek çok daha etkili bir takım olacağız. Bir puan çok kötü değil. Özellikle 4 deplasman kaybeden takım için 1 puan değerli. Bu akşam burada istediğimizi aldığımızı söyleyebilirim. İki haftadır gol yemiyoruz. Bu güzel bir gelişme. Burayı desteklemek için cuma günkü Mersin İdmanyurdu maçını kazanmak istiyoruz. Bu galibiyet bizi daha üst seviyeye çıkaracaktır bizi."

FOTOĞRAFLI