TRABZON (AA) - ZAFER SEL - Son yıllarda turizm potansiyeli artan Trabzon'da dağ turizmini geliştirmek için spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurlarının oluşturulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erikbeli, Sazalan yaylalarıyla Sera Gölü ve Düzköy'de bulunan Çal Mağarası'nda, Avusturya'dan gelen bir ekiple dağ turizmine yönelik çalışma başlattıklarını belirtti.

Ekibin bölgedeki incelemelerinin ardından bir mastır plan ortaya koyacağını anlatan Hacısalihoğlu, bu çalışmanın bütün Trabzon'u kapsaması yönünde isteklerinin olduğunu ifade etti.

Trabzon'u turizm merkezi haline getirmek için projeler üretildiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, "Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon'da, spor, heyecan, deneyim ve keşif parkurlarının oluşturulması için başlatılan ön çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. Projeler tamamlandıktan sonra da adım adım uygulama safhasına geçilecek" dedi.

Hacısalihoğlu, projenin Trabzon'un olağanüstü güzelliğe sahip doğal güzellikleri, yaylaları ve tarihi değerleri için çok güzel bir çalışma olacağına inandığını belirterek, "Projeler gerçek anlamda turizmi çok daha ileri seviyelere götürecektir. Proje kapsamında değerlerimizi yıkmadan, bozmadan, doğaya uygun konaklama ve hizmet yerleri yapılacak" diye konuştu.

-Doğaya uygun yatırımlar yapılacak

Projelerin bölgenin dokusuyla uyum sağlaması için büyük titizlik gösterdiklerini bildiren Hacısalihoğlu, dünyada Trabzon'a benzer özelliklere sahip örneklerin de incelendiğine dikkati çekti.

Hacısalihoğlu, dağ turizmi konusunda dünya genelinde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiş bir ekibin bölgede ön inceleme yaptığına işaret ederek, şunları kaydetti: 

"Yaylalarımız, doğamız, kültürümüz, tarihi dokumuz ile ilgili neler yapılabileceği inceleme ve araştırmalar sonucunda çok daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Bundan sonra da yerel yönetimler, girişimciler ve yöre sakinlerinin beklentileriyle örtüşecek yatırımlar belirlenmeye çalışılacak."