Edinilen bilgiye göre, Tunalı Mahallesi Dinlek Sokak üzerinde bir firmaya ait alt yapı çalışması sırasında kazı yapan kepçe operatörü, kepçesiyle yer altından geçen doğalgaz borusuna zarar verdi. Doğalgaz borusunun patlama sesiyle mahalle sakini durumu hemen polis ekiplerine haber verdi. Patlamanın etkisiyle doğalgaz borusu, geniş çapta yangın çıkmasına neden oldu. Olay yerine yönlendirilen İtfaiye, 112 Acil Sağlık ve ESGAZ yetkilileri bir süre yangın yerine yaklaşamadı. Kepçe operatörü Hasan Gülistan ve dumandan etkilenen 1 kişi, olay yerine gelen ilk ambulans ile Eskişehir Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Öte yandan alevlerin büyümesi ile olay yerine birçok itfaiye ekibi sevk edildi. Yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabilen alevlerde can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 1’i çocuk 5 kişi de tedavileri için çeşitli hastanelere kaldırıldı.

“BİLİNÇSİZCE KAZIYORLAR”
Yangından etkilenmemek için komşusuna giderek alevlerin sönmesini bekleyen Yener Karabacak ise olayı şöyle anlattı:
“Tam sigara almaya çıkacağım, bilinçsiz kazı yapıyorlar. Bilinçsiz kazı yapılmasının nedeni de bilirkişi olmadığı için doğalgaz borusunu tespit edemiyorlar. Oradan yerin yaklaşık 10 santimetre altını kazdılar, puf dedi, bir şey olduğunu anladım. Doğalgaz falan dediler, tekrar yukarı çıktım. O panikle doğalgazı falan kapatmaya çalışırken doğalgaz patladı. Tam bizim balkonun önüne patladı. Ondan sonra yan komşuya geçtik. Yan komşuda da duman çok olunca üst katta tek bir odada kaldık. Bilinçsiz kazı yapılmasının sebebi bu. Merdivenlerden inemedik duman birden kaplayınca tekrar yukarı çıkmak zorunda kaldık. Aslında yan tarafta arsa var. Arsadan 1 kişi baksa bizim motivasyonumuzu düzeltebilir. Bu yapılmadığı için biz ister istemez panikledik.”
Yaklaşık 1 buçuk saat sonra yangın kontrol altına alınırken, olayla alakalı soruşturma başlatıldı.