Kocaeli'ndeki Darıca Hayvanat Bahçesi'nde sıcaktan bunalan hayvanları serinletmek için ilginç yöntemlere başvuruluyor. Hayvanlar hortumla ıslatılıyor ve buzlu meyve yediriliyor

Hava sıcaklığının en yoğun şekilde hissedildiği bugünlerde sadece insanlar değil, hayvanlar da bunalıyor. Zaman zaman sıcaklığın 35 dereceyi bulduğu Kocaeli'nde de hayvanlar oldukça zorluk çekiyor. Onları serinletmek ve ferahlatmak isteyen Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri ise bunun için ilginç yöntemler uyguluyor. Bunların başında hayvanların hortumla yıkanması ve buzlu meyve kokteyli ikramı geliyor. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar ve penguenler havuzda yüzerek, kaplumbağalar ise gölgede dinlenerek serinlemeye çalışıyor. Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Âlemi ve Botanik Bahçesi yetkilileri, göletlerin bulunduğunu ve serinlemeye ihtiyaç duyanların buralarda yüzdüğünü belirtti. Sıcaktan en çok etkilenen oklu kirpilere ve ayılara da özel hazırlanan buzlu meyve parçacıkları veriliyor. Sevinçle birbirlerinden kaptıkları buzlu meyveleri yiyen ayılar, serinlemenin keyfini yaşıyor. Bakıcıları tarafından buz kalıbı şeklinde havuza meyvelerin atılmasından sonra Yumoş isimli ayının da yöneldiği ve meyveleri kaptığı görülüyor. Kavurucu sıcaklar sebebiyle ayılar, timsahlar ve penguenler yüzerek, maymunlar ise gölgede dinlenerek serinlenmeye çalışıyor. Geyik, at, deve ve lamalara da titizlikle bakılıyor.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nin eğitim yetkilisi Emre Altıntaş, hayvanların bu tür yöntemlerle serinleyerek sakinleştiğini söyledi. Altıntaş, “Hayvanlar yaz döneminde, insanlar gibi sıcaktan olumsuz etkileniyor. Bizler de Darıca Hayvanat Bahçesi yetkilileri olarak onları rahatlatmak için birtakım etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerin başında, sebze ve meyvelerden oluşan buz kalıpları veriyoruz. Ayrıca hortumla ıslatıyoruz. Bu şekilde hayvanların ferahlamasını ve serinlemesini sağlıyoruz.” dedi.