Ezgi ÇAPA / İstanbul, () - İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyesi Mesut Kösedağı, Kurbağalıdere'nin ıslahı projesinin 2,5 aydan önce tamamlanmasının imkansız göründüğünü, projenin atıksu deşarjı ile ilgili kısmının ise 4-5 aydan önce bitirilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Mesut Kösedağı, Kurbağalıdere'de yürütülen ıslah çalışmalarına ilişkin olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumlarında gündem dışı söz aldı. Kurbağalıdere'ye dökülen atık suların ıslahı için 1.560 metreden şu ana kadar yalnızca 680 metre çalışma yapıldığını belirten Kösedağı, çalışmanın 2,5 aydan önce tamamlanmasının imkânsız göründüğünü savundu.

Kurbağalıdere'nin ıslahı sorununun sadece Kadıköy'ün değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "prestij sorunu" olduğunu belirten Kösedağı, “Projenin atıksu deşarjı ile ilgili kısmının 4-5 aydan önce bitirilmesi mümkün görünmemekte" diye konuştu.

Derenin ıslah çalışmalarının geciktiğini ifade eden Kösedağı, “Bizleri üzen 'dünya başkenti' sloganını kullanan bir kentin göbeğinden geçen kanalizasyonun yıllardır tamamlanamamasıdır. Her fırsatta 'Haliç'i temizledik' diyenlerin yıllar geçmesine rağmen Kurbağalıdere'yi hâlâ temizleyememesidir. Kadıköy halkının aklına "Acaba ihmal mi var?" sorusu gelmektedir" dedi.

Mesut Kösedağı'nın eleştirileri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abubekir Taşyürek, Kurbağalıdere'de ilerleme olduğunu ve derenin eskisi gibi kokmadığını söyleyerek, “Bugün gelinen noktanın, aslında teşekkür edilecek bir nokta olduğunu söylemek gerekiyor" diye konuştu.