ORDU (AA) - Ordu’nun Fatsa ilçesinde, siyanürle altın çıkarılmasını protesto eden grupla, güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformunca, bölgede siyanürle altın çıkarılmasını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe, yöre sakinlerinin yanı sıra CHP Ordu milletvekilleri Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, HDP İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ile çeşitli illerden gelen çevreciler katıldı.

Yukarı Bahçeler Mahallesi'ndeki çadırın önünde toplanan grup, slogan atarak altının çıkarılmak istendiği şantiye önünde basın açıklaması yaptı.

Platform adına açıklama yapan Özge Yağcı, "Gözü paradan başka bir şey görmeyen kişiler Bergama’da, Turgutlu’da, Kaz Dağlarında ve Gümüşhane’den sonra gözünü bizim topraklara dikmiştir. Yüzyıllardır bizi var eden doğup büyüdüğümüz, atalarımızı, dedelerimizi gömdüğümüz, çocuklarımızı büyüttüğümüz topraklarımızda tehlike dolaşıyor. Gücümüz nispetinde altıncı şirkete karşı mücadele etmekten geri durmayacağız" dedi.

CHP milletvekilleri adına söz alan Torun ise altın madeninin ülke ekonomisine bir gelir kazandırmayacağını öne sürdü.

- Arbede çıktı

Basın açıklamasının ardından elindeki Türk bayrağı ile barikatı aşmaya çalışan bir kadına jandarma müdahale etti. Jandarma, kadının elindeki bayrağı almak isteyince çevreciler ve güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Güvenlik güçleri, göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Göstericilerin güvenlik güçlerine attığı taşlardan dolayı bir basın mensubu başından yaralandı.

Çevrecilerin eylemi ise direniş çadırında devam ediyor.