Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), ()- MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde el koydukları bir kepçe ile hendek kazan PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li bir grup, sabah erken saatlerde olay yerine gelen polisle çatıştı. Çatışma sırasında isabet eden kurşunlarla kepçe kullanılmaz hale geldi.
Nusaybin'de bu sabah saat 06.50 sıralarında Yenişehir Mahallesi Lise Sokak'ta, PKK'lılar, daha önce el koydukları özel bir firmaya ait kepçeyle hendek kazmaya başladı. Olayı öğrenen polis ekipleri mahalleye giderken, örgüt üyelerinin el yapımı patlayıcılarla polise saldırdı. Çatışma çıkınca kepçeyle kaçmaya çalışan YDG-H'lileri polis Meşrutiyet Sokak'ta sıkıştırdı. Çıkan çatışmada kepçe kullanılamaz hale geldi. Kepçenin tekerlekleri ve sürücünün oturduğu kısıma çok sayıda kurşun isabet etti.
YDG-H'liler kepçeyle hendek kazarken bazı sokaklarda içme suyu şebekesi hasar görünce, bazı mahallelere su verilemiyor.
Nusaybin'de dün akşam da çatışma ve patlama seslerinin duyuldu. Bu sabah saat 10.40 sıralarında PKK'lılar tarafından Devrim Mahallesi Hınıs Sokak üzerinde bulunan Hükümet Konağı bahçesine el yapımı patlayıcı atıldı. Büyük gürültüyle patlayan bomba tüm ilçeden duyuldu. Dün akşam ve bugün yaşanan olayda ölen ve yaralananın olmadığı öğrenildi.

FOTOĞRAFLI