Uşak Belediye Başkanlığı bağlı Fen İşleri, Ulaşım ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler daha temiz ve güzel bir kent için çalışmalarını sürdürüyor.
Profesyonel bir yöntem ile çalışma yapan Belediye, farklı birimler ile girdikleri, mahalle ve sokakların eksikliklerini tam anlamı ile gideriyor. Ekipler mahalle ve sokak temizliğinin yanında, bozulan asfalt ve parkelerin düzeltilmesi, taş ve bordürlerin boyanması gibi işleri de yapıyor. Çalışmalar bütün sokak ve mahallelerde kademeli olarak devam edecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Daha önce bayram ve törenlerde devlet büyüklerimizin geçeceği zamanlarda uygulanan bu sistemi belediyemizin rutin işleri arasına kattık” diye konuştu. Uşak’ın bu şekilde bir hizmete ihtiyaç duyduğunu aktaran Cahan, “İlimizde temizlik ve asfalt personelimiz büyük bir çaba sarf ederek, kentimizin güzelleşmesi adına farklı bir çalışma yöntemi ile yoluna devam etmektedir. Biz standart çalışmaların dışında bütün ekiplerimiz ile mahalle ve sokaklarımıza baştan aşağı bakım yapıyoruz” dedi. Yapılan işlemlerden vatandaşların da memnun olduğu dile getiren Cahan, konu ile ilgili belediyeye teşekkürlerin ve takdirlerin sürekli ulaştığına dikkat çekti. Gelen taleplerin de en uygun şekilde değerlendirileceğini vurgulayan Cahan, bu şekilde vatandaşların beklentilerini de karşılayacaklarını belirtti. Cahan, “Görevde bulunduğumuz süre içinde bu uygulama devam edecek. İlimizin her köşesine adeta VİP alanlar muamelesini göstererek çalışacağız. Bu sayede hemşehrilerimiz ayrıcalıklı olmanın hazzını yaşayacaklar. Bu tür çalışmalar başka illerin, temizlik bakımından ilimizi örnek almasına vesile olacak. Şu an temizlik ekibimiz gittiği her noktada 110 kişilik bir ekibi ile çalışıyor. Fen İşleri Müdürlüğümüz ise 4 ekip ile sorunlara müdahale ediyor ” ifadesini kullanarak hedeflerinin pırıl pırıl bir şehir olduğunu bildirdi.
BÜTÜN MAHALLELERDE YAPILACAK
Uygulamanın kısa süre önce başlaması ile beraber hızlı bir tempo ile mahallelerde çalışma yapıldığının altını çizen Cahan, şimdiden 3 mahallede birimlerin uygulamayı gerçekleştirdiğini söyledi. Cahan, şunları kaydetti: ”İlgili birimlerimiz ile yaptığımız planlamaların akabinde 3 mahallede çalışma yaptık. Öncelikli olarak Cumhuriyet ve Ünalan Mahallerinde personelimizin topyekün katılımını sağlayarak çalışma yaptık. Daha sonra ise Dikilitaş Mahallesi, Karaağaç Mahallesi ve yine Ünalan Mahallesi’nin bir kısmında çalışma gerçekleştirdik. Diğer mahallelerde de aynı şekilde programlı bir şekilde çalışacağız”