Esma Çakır - Roma /

Beşiktaş'ın transferinde sona yaklaştığı belirtilen Alman futbolcu Mario Gomez'in, Türkiye'de oynama fikrine sıcak bakmadığı öne sürüldü.

İtalya'nın önde gelen spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Beşiktaş'ın, santrafor Mario Gomez'i Fiorentina'dan transfer edeceğine kesin gözüyle baktığını yazdı. Siyah-beyazlıların son teklifinin, 30 yaşındaki oyuncuya yıllık 6 milyon Euro olmak üzere 3 sezonluk bir mukavele olmasına rağmen, Gomez'in tereddüt ettiği iddia edilen haberde, "Gomez, Türkiye'de oynama fikrini sevmiyor. İtalya'yı gönüllü olarak bırakabilir, ama sadece Alman ligine dönmek için" denildi.

Ancak halen futbolcuyla görüşmelerin sürdüğü aktarılırken, Beşiktaş'ın öncelikle Gomez'le ekonomik bakımdan anlaşıp, bunun ardından Fiorentina'ya resmi teklif getireceği bildirildi.

8 MİLYON EURO'DA EL SIKIŞILABİLİR

Anlaşmanın çok da zor olmadığı değerlendirmesi yapılırken, Beşiktaş'ın 6 milyon teklifine karşın Fiorentina'nın Gomez için 10 milyon Euro istediği, ancak 8 milyon Euro'da el sıkışılabileceği öne sürüldü.

İtalyan kulübün başkanı Andrea Della Valle'nin, Gomez'in artık takımın gelecek projelerinde yer almadığına ilişkin açıklaması da hatırlatılırken, bu nedenle Beşiktaş için kapıların açık olduğu ifadeleri kullanıldı. Diğer İtalyan gazeteleri ve spor siteleri ise, bu hafta içinde Gomez'in Kartal ile imza atacağını yazdı.