Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon inşaatında çalışan taşeron firma işçileri, paralarını alamadıkları iddiasıyla eylem yaptı.
Taşeron firma sahipleri ve işçiler, Atatürk Anıtı önünde eylem yaptı. Firma sahipleri ve işçiler, paralarını alamadıkları takdirde alt yapıyı sökeceklerini söyledi. Firma sahipleri ve işçiler adına konuşan Koç Hafriyat’ın sahibi Nihat Koç, paralarını alamadıkları için çok zor durumda kaldıklarını ifade etti.
Koç, “Biz taşeron firmalar olarak 7-8 aydır ihaleyi alan firmalara iş yapıyoruz. Yaptığımız iş karşılığı çekler aldık. Çeklerimiz birer birer geri dönüyor. Bankalar da bizi sıkıştırıyor. Çok zor durumda kaldık. Paralarımızı alamazsak işleri tamamen durduracağız. Gerekirse yaptığımız alt yapıyı tekrar sökeriz” şeklinde konuştu.
Kumtaş’ın yetkilisi Yüksel Bakır ise, akaryakıt bayiinden işçisine kadar birçok firmanın mağdur olduğunu kaydetti. Bakır, ihaleyi alan firmaların yaptıkları işleri taşeron firmalara devrettiğini, ancak paraya ödenmediğini ifade etti. Bakır, “Paraları ödenmeyen birçok firma zor durumda. Bu firmalar çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor. Bursa milletvekilleri ve bakanlarımız bize çıksın” dedi.
Taşeron firma sahipleri ve işçiler daha sonra şantiye alanına gidip, orada da basın açıklaması yaptı.