Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk meclisinin önemli gün ve haftalarda günün anlam ve önemine istinaden çeşitli etkinlikler düzenleyerek konuyu kamuoyuna taşıdığını böylece gündem belirlediğini söyledi.
Her yıl 10 Ocak tarihlerinde kutlanan “Çalışan Gazeteciler Bayramı” münasebeti ile Çocuk Meclisince Gazeteciler Cemiyetinin ziyaret edildiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Basın mesleğinin zevkli, heyecanlı ve hareketli bir meslek olduğunu ancak gazetecilik mesleğinin sorumluluk, tarafsızlık ve konu hakkında bilgi sahibi olma gibi birçok kıstası da beraberinde getirdiğini kaydetti.
Basın ve bilgi alma hürriyetinin anayasal bir hak olduğunu ancak bu görevi yapan medya çalışanların sosyal, çalışma şartları ve kişisel güvenlikleri hakkında da toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek adına Çocuk meclisinin ziyarette bulunduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklama da bulundu:
"Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi öğrencileri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyareti için adeta birbirleri ile yarıştılar. Demek ki Gazetecilik mesleğini merak ediyor ve bizzat çalışma ortamlarını görmek istiyorlar. Tabi Melikgazi Belediyesi Çocuk meclisinden nasıl sporcu, yazar ve ressam oluyorlarsa ileri de bu çocuklardan gazeteciliği meslek olarak seçecekler de olacaktır. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitim alan öğrencilerin büyük bir kısmı Kayseri ve civar illerden olması bir bakıma nimet sayılır."
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyarette bulunan Çocuk Meclis Üyeleri ise gazetecilik mesleğinin çok zevkli ve heyecanlı olduğunu ama bir o kadar da zor ve ağır şartlar bulunduğunu ifade ederek, "Kar kış demeden sıcak ve bunaltıcı demeden her türlü iklim ve hava şartlarında görev yapan gazete çalışanların bu anlamlı günlerini kutluyoruz. Kamuoyunu bilgilendirmek adına kamu gücünü kullanarak kamu görevi yapan ancak bir çok hayatlarını bile tehlikeye atan bu meslek çalışanlarının her türlü sosyal ve maddi imkanlarının da iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.